Hava ulaşımına sis engeli

THY'nin (Tük Hava Yolları) alt markası AnadoluJet, yarın (3 Ocak) Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan yapılması planlanan 48 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 02.01.2023, 20:35 03.01.2023, 17:46
Hava ulaşımına sis engeli

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Düşük görüş mesafesi Sabiha Gökçen Havaalanı'nda operasyonu olumsuz yönde etkilemektedir. Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin yaptığı toplantının ardından alınan karar doğrultusunda, yarın AnadoluJet tarafından icra edilmesi planlanan, Sabiha Gökçen Havaalanı varışlı ve kalkışlı toplam 48 uçuş iptal edilmiştir." ifadelerine yer verildi.



6 Ocak'a dek etkili olması bekleniyor

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, yoğun sisin Trakya ve İstanbul'da 6 Ocak Cuma gününe değin etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü Erken Uyarı ve Bölge Tahmin Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İstanbul ve Trakya'da (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne) özellikle sabah ve gece saatlerinde bazı noktalarda yoğun olmak üzere sis beklendiği kaydedildi. 

6 Ocak'a dek etkili olması beklenen sis sebebiyle görüş mesafesinde azalma gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması talep edildi.



Ali Yerlikaya da uyarıda bulundu

İstanbul Valisi Yerlikaya, sis sebebiyle yurttaşları uyardı.

Yerlikaya, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, kentte özellikle sabah ve gece saatlerinde sis beklendiğini ifade ederek, "Olumsuz durumlara karşı lütfen tedbirli ve dikkatli olalım." dedi.

Yorumlar (0)