Hava almaya çıkardılar döndüklerinde bulamadılar, bulana ne isterse verilecek

Sivas Farabi Gençlik Merkezi personellerinin, “Gönüllü Pati” projesi çerçevesinde sahiplendikleri Dobby isimli köpek, geçtiğimiz cumartesi gününden beri kayıp. Merkez Çalışanlarının bulmak için büyük çaba sarf ettiği Dobby’i bulanlara ödül verileceği açıklandı.

GÜNDEM 05.03.2022, 14:49 05.03.2022, 14:52
Hava almaya çıkardılar döndüklerinde bulamadılar, bulana ne isterse verilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığının uygulamaya soktuğu “Gönüllü Pati” projesi çerçevesinde Shepherd ırkı kırması bir köpek barınaktan sahiplendi. Gönüllü ve personel gençler, Dobby ismini verdikleri köpeğe bir de oda yaptı. Merkezin maskotu haline gelen ve herkesin çok sevdiği minik Dobby geçtiğimiz hafta Cumartesi günü bir anda kayboldu. 

Dobby’i bulana ödül verilecek

Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Başak Başpınar ve diğer gönüllü gençler, köpeğin bulunması amacıyla büyük gayret sarf ediyor. Her akşam çevreye afişler asan gençler, arama yapıyorlar. Köpeğin çalınmış olma ihtimaline de yoğunlaşan Gençlik Merkezi çalışanları, minik Dobby’i bulana ödül verileceğini açıkladı. 

“Buranın çocuğu gibiydi’’ 

Merkezde Gençlik Liderliği görevinde bulunan Başak Başpınar, Dobby’nin gençlik merkezinin çocuğu gibi olduğunu söyleyerek, “Bakanlığımızın uygulamaya başladığı olduğu Gönüllü Pati projesinde barınaktan bir köpek sahiplendik. Bu projenin amacı; 81 ilde her sokak hayvanının bir ev temin etmekti. Bu kapsamda biz de Dobby’mizi sahiplenmiştik fakat geçen hafta Cumartesi günü kayboldu. Ya kayboldu ya da kaçırıldı bilmiyorum. Buranın çocuğu gibiydi. Bizim küçük kardeşimiz ve kızımızdı. Buraya her gelen kişi ayrı ayrı ilgilenirdi. Herkes onu çok seviyordu’’ sözlerini kullandı. 

“Yeter ki bulunsun, ne isterlerse yaparım”

Gençlik Lideri Başak Başpınar, Dobby’i bulana ne isterse vereceğini ifade ederek, “Cumartesi günü hava alması amacıyla dışarıya çıkarmışlar. Merkezin arka bahçesinde Dobby’mizin küçük bir kulübesi var. 15 dakika geçtikten sonra köpeğin bölgede olmadığını öğrenmişler. Ardından bana da haber verdiler. Haberi aldıktan sonra geldim çevreye baktım, aradım. Gönüllü gençlerle birlikte dolaştık, aradık. Fakat gençler, iki kişinin gelip, ilk başta köpeğin tasmasının bağını açıp ardından yeniden bağladıklarını, duvardan atlatmak için uğraştıklarını fakat atlamadığı için kapıdan çıkarak kaçtıklarını aktardılar. Gönüllü gençlerin desteğiyle her akşam iş çıkışında asabildiğimiz kadar çok alana afiş asıyoruz. Dobby’i bulan kişiye ödül vermeyi planlıyoruz. Yeter ki bulunsun istiyoruz. Karakola gittim çok ilgilendiler. Şu an için ödül akıllı saat fakat benim aklımdaki şu. Yeter ki bulunsun ne isterlerse yaparım” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)