Hataylılar ormanlara koştu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yeni bir orman yangını çıktı. Hataylılar, yangın kontrol altına almaya çalışan ekiplerin yardımına koştu.

GÜNDEM 11.10.2020, 12:02
Hataylılar ormanlara koştu

Hatay ilinin Arsuz ilçesinde yeni bir orman yangını başladı. 

Beyköy Mahallesi'nde bulunan ormanlık alandan dumanların çıktığını gören vatandaşlar bir taraftan durumu yetkililere bildirirken diğer taraftan da yangının başladığı noktaya akın ettiler.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekibi yönlendirildi.

Ekiplerin yangının başladığı Beyköy Mahallesi'ne ulaşmasıyla birlikte vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına aktif olarak katıldılar.

İtfaiye ekiplerinin yardımına koşan vatandaşlardan bazılarının üzerlerini bile tam giyemediği görülürken, bazı vatandaşlar ise evlerinden kürek getirerek alevlere toprak atarak söndürme çalışmalarına destek vermeye çalıştılar.

İtfaiye ekiplerine hortum taşıyan, engebeli arazide hortumları takıldıkları yerlerden kurtaran hatta itfaiye erleriyle birlikte yangına suyla müdahale eden vatandaşlar, alevlerin daha da büyüyüp yayılmadan kontrol altına alınmasına büyük katkı sağladılar.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği, yangının sabotaj mı yoksa yeniden canlanma mı olup olmadığı bilinmiyor.

Hatay'daki orman yangınlarıyla ilgili haber yapan PKK'nın yayın organları, tüm yangınların PKK bünyesinde eylem yapan "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" tarafından çıkarıldığını bildirmişti. 

Yorumlar (0)