Hatay’daki nişana katılan 100 kişiye Covid-19 virüsü bulaştı 

Hatay'da düzenlenen nişan törenine katılan 100 kişiye Covid-19 virüsü bulaştı. Pozitif çıkan test sonuçları neticesinde onlarca ev karantinaya alındı. 

GÜNDEM 08.04.2021, 15:24 09.04.2021, 09:38
Hatay’daki nişana katılan 100 kişiye Covid-19 virüsü bulaştı 

Hatay Payas’ta düzenlenen bir nişan töreni ile birlikte Bilim Kurulu uzmanlarının “mesafe” önerisi yine hiçe sayıldı.

100 kişi, 75 ev, 5 mahalle karantinada

Nişan törenine katılanların, Payas ilçesindeki Karacami, Kürtül, Yenişehir, Yıldırım Beyazıt ve İstiklal Mahalleleri olduğu belirlendi. Bu mahallerdeki toplam 75 ev, ev içinde yaşayan 100 kişi ile birlikte karantinaya alındı.

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Payas ilçesi dezenfekte edildi ve sonrasında jandarma ekipleri tarafından mahallelerin girişine set kuruldu.



Benzeri Bingöl’de yaşandı: 3 köy karantinaya alındı

Bingöl’de 2020 senesinde bir kişinin vefatı sonucu düzenlenen taziye ziyaretleri sonrasında 80 kişi ve bu kişilerin yaşadığı 3 köy karantinaya alınmıştı.

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, benzer durumların yaşanmaması için halkı tekrar uyardı. 



“Rehavete kapılmayın”

Taziye, nişan, kına gibi organizasyonlarda Covid-19 virüsünün çok kolay bulaştığını belirten Gündoğdu, Bingöl’ün mavi kategorideyken bir hafta içinde turuncuya, bir hafta sonra da kırmızıya döndüğünü aktardı. Şu anda Bingöl’deki 100 binde görülen vaka oranı 124.

1 aylık süre içerisinde yaklaşık 7 katı artış yaşandığını ifade eden Gündoğdu, vatandaşları tedbirli olmaya ve havaların ısınması sonucunda rehavete kapılmamaya, maske-mesafe-hijyen kurallarına uymaya devam etmeye çağırdı.

Havaların ısınmasıyla birlikte şehir dışından pek çok kişinin Bingöl’e geleceğini ve şehir içindekilerin de köylere göç edeceğini ifade eden Gündoğdu, hareketlilik döneminde vaka sayılarını düşük tutmanın vatandaşın elinde olduğunu, bunun da kurallara uymakla mümkün olacağını söylüyor.



“Etkinlikler ertelenmeli”

“Geçen yıl bir taziye sonucunda 3 köy ve 80 vatanda karantinaya alınmıştı. Bu yıl da düğün, nişan gibi organizasyonların başlangıcını ertelemek, toplu etkinliklerden kaçınmak oldukça önemli. Birkaç gün sonra başlayacak Ramazan ayı içinde ve bayram döneminde de kurallara uymak, toplu iftarlardan ve sahurlardan kaçınmak, bayram ziyaretlerinde bulunmamak gerekiyor.” cümleleri ile içerisinde bulunmamız muhtemel olan duruma karşı tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini vurguladı.



“Aşılarımızı yaptıralım”

Kurallara uymanın yanında aşı olmanın da Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında oldukça etkili olduğuna değinen Gündoğdu, vaka analizleri doğrultusunda, 65 yaş üstünün hastalığa yakalanma oranının da aşı olanların hastaneye yatma oranının da oldukça düştüğünü belirterek sırası gelen herkesin aşın olmasını istedi.

Yorumlar (0)