Hatay yangınlarından sorumlu terörist Sinan Mirhan, bugünkü operasyonda öldürüldü 

TSK ve MİT ortaklığında bugün başlatılan Kuzey Irak Operasyonu sırasında KCK’nın kırmızı kategoride aranan teröristi Sinan Mirhan, öldürüldü. 

GÜNDEM 24.04.2021, 17:10 25.04.2021, 12:14
Hatay yangınlarından sorumlu terörist Sinan Mirhan, bugünkü operasyonda öldürüldü 

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin sınırlarını korumak amacıyla bugün sabah saatlerinde Kuzey Irak Operasyonu başlattı.

Kuzey Irak’taki pek çok bölgenin hem havadan hem de karadan vurulduğu operasyonda Dalokay Şanlı, öldürüldü. “Sinan Mirhan” ismiyle bilinen Dalokay Şanlı ve faaliyetleri, bir süredir MİT tarafından yakın takipteydi.



KCK’nın yürütme konseyi üyesi, HPG konseyi üyesi ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olan Dalokay Şanlı, bir süredir Avrupa’da faaliyetlerde bulunuyordu. Avrupa’dan Gara’ya, silahlı faaliyetleri yönetmek amacıyla geçen Dalokay’ın yerini tespit eden MİT ve TSK, ortak operasyona bu şekilde başladı.

Dalokay’ın Türkiye’de de kanlı bir geçmişi var

Daha önce Türkiye’de yapılan canlı bomba eylemlerinin planlayıcısı konumunda olan Dalokay’ın, yakın zamanda ülkemizde tekrar faaliyetlerde bulunacağı belirtildi. 



Dalokay’ın ülkemizde son yaptığı faaliyet, “Hatay’daki yaz yangınları” idi. Kendilerine “Ateşin Çocukları” ismini veren kişiler tarafından yakılan ateş, yüzlerce dönüm ormanlık alanın ve onlarca hayvanın yanmasına sebep olmuştu.

Örgüt mensuplarıyla toplantı yapmak üzere yola çıktığı sırada vurulan Dalokay hem Interpol hem de TSK tarafından kırmızı kategoride aranıyordu. Murat Karayılan’ın arkadaşı olan Sinan Mirhan’ın bu şekilde öldürülmesi, örgüte büyük bir darbe vurmuş oldu.



Sinan Mirhan, örgüte Yunanistan’dan katıldı

Sinan Mirhan olarak bilinen Dalokay Şanlı, örgüte, 1999 senesinde Yunanistan’dan katıldı. Türkiye’de gerçekleştirilen terör faaliyetleri için derslerin verildiği Apollo Akademileri’nin yönetimindeydi. KCK ve Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde büyük rol oynayan Dalokay, Avrupa’daki yıllarından sonra Kuzey Irak’a yerleşti ve burada hızla yükseldi. 

Yorumlar (0)