'Hatay'ı almak için her şeyi yapacağız' bildirisine yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Suriye Parlamentosu'nun Hatay kentine yönelik skandal bildirisine ilişkin, "Hukuksuz ve hadsiz açıklamayı şiddetle reddediyoruz." dedi.

GÜNDEM 02.12.2021, 20:49 04.12.2021, 12:08
'Hatay'ı almak için her şeyi yapacağız' bildirisine yanıt

Hatay'ın ülkemize katılışının üzerinden 82 sene geçerken, Suriye Halk Meclisi tarafından skandal bir bildiri yayımlandı.

Resmi kanallardan yazılı açıklamada bulunan Meclis, Hatay’ın Suriye topraklarına ait olduğunu ileri sürerek, ülkemize yönelik tehditlerde bulundu.

Bahse konu açıklamada, “Hatay’ı geri almak için her şeyi yapacağız.” sözleri sarf edildi.

Dışişleri'nden sert tepki

Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu bildiriye cevap verdi.

Sözcü Tanju Bilgiç tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hiçbir şekilde Suriye halkını temsil etmeyen, hiçbir demokratik meşruiyeti olmayan rejimin, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne dil uzatan hukuksuz ve hadsiz açıklamalarını şiddetle reddediyoruz.

Bu tarzda açıklamalar, kendi halkına senelerdir zulmeden, çok sayıda masumun yaşamını yitirmesinden ve milyonlarca insanın yerlerinden edilmesinden sorumlu olan bir rejimin içinden bir türlü çıkamadığı hezeyanın bir başka göstergesidir.

Biz, tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de vatan topraklarımıza göz diken alçak emellere ve milli çıkarlarımızı hedef alan her türlü tehdide karşı gerekli olan cevabı verme kararlılığına ve azmine sahibiz."

Yorumlar (0)