Hatay'daki yangına ilişkin flaş gelişme: Tutuklandılar!

Hatay'da çıkan orman yangınlarına ilişkin gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. 

GÜNDEM 13.10.2020, 17:40 13.10.2020, 17:46
Hatay'daki yangına ilişkin flaş gelişme: Tutuklandılar!

Hatay'ın Arsuz, İskenderun ve Belen ilçelerinde 9 Ekim günü orman yangını çıkmıştı. Vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden olan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle yerleşim alanlarına sıçrayan yangınlar, ekiplerin müdahalesi sonucu 33 saat içerisinde söndürülebilmişti.

Söz konusu orman yangınlarının ardından birçok konut ve iş yeri ağır tahribata uğramıştı. Orman yangınlarına ilişkin başlatılan tahkikat kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı. 

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından orman yangınlarına ilişkin gerçekleştirilen tahkikat dâhilinde H.D. ve E.K. isimli 2 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sona erdi. 

Şüpheliler, savcıya ifade vermelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.D. ve E.K. tutuklandı. 

Sarımazı Mahallesi'nden korkutan görüntüler gelmişti

Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi'nden tedirgin eden görüntüler gelmişti. Ortaya çıkan görüntülerde, şiddetli rüzgâr nedeniyle orman yangının yerleşim alanlarına sıçradığı ve vatandaşların panik içerisinde kaçtıkları fark edilmişti.

"Ateşin çocukları inisiyatifi" üstlenmişti

Hatay'da çıkan orman yangınlarını terör örgütü PKK'ya yakın "Ateşin çocukları inisiyatifi" üstlenmişti.

Orman yangınlarını "Hatay'daki kutsal ateşi selamlıyoruz" ifadeleriyle üstlenen "Ateşin çocukları inisiyatifi", alçakça eylemleriyle vatandaşların canlarını tehlikeye atmıştı. 

Hain zihniyete Türkiye'den sahip çıkanlar da olmuştu. Cumhuriyet gazetesi ile BirGün gazetesi, Hatay'da orman yangınları nedeniyle tahrip olan alanlarda maden projesi yürütüleceğini iddia etmişti. Halk TV de söz konusu iddialara destek vermişti. 

Bakan Pakdemirli açıklama yapmıştı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ormanların Anayasa ile korunduğunu belirterek, söz konusu yangının ardından ormanlık bölgelerin imara açılmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Bakan Pakdemirli, aynı şekilde söz konusu bölgelerin turizme ya da madene tahsis edilmesinin de imkânsız olduğunu ifade etmişti.

Pakdemirli, Hatay'daki orman yangınlarının kasıtlı olarak çıkarıldığına dair ciddi şüphelerin olduğunu ve 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetmişti. 

İki kişinin serbest bırakıldığını belirten Pakdemirli, iki yeni şüphelinin daha olduğunu söylemişti. 

HDP: "Maden sahası için ruhsatlandırıldı"

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) resmi hesaplarından yapılan skandal açıklamalarda, Hatay'da yanan bölgelerin "maden sahası için ruhsatlandırıldığı" ileri sürülmüştü.

Söz konusu ormanların sermayeye teslim edilmesi için ağaçların ve hayvanların yok edildiği ileri sürülmüş, insanların geçim kaynaklarının ve genç insanların geleceklerinin yakıldığı ifade edilmişti.

"Ateşin çocukları inisiyatifi" tarafından orman yangınlarının üstlenilmesi üzerine bu açıklamalar hızlı bir şekilde kaldırılmıştı.

Yorumlar (0)