Hatalı basıma 75 bin TL istiyor

İslam Sancaktutan Rize’de bir hazır yemek firmasında çalıştığı sırada, müşteri ödemesini yaptıktan sonra aldığı parada bir farklılık olduğunu anladı.

GÜNDEM 13.04.2022, 11:48 14.04.2022, 09:57
Hatalı basıma 75 bin TL istiyor

Müşteriden aldığı 50 TL`nin sıfırının paranın üzerinde yer almadığını gören İslam Sancaktutan, parada basım hatası olduğunu fark etti. Diğer paralardan farklı olarak basım hatası olan 50 TL koleksiyon sahiplerinin özel ilgisini çekti.

50 TL basım hatası 75 bin TL oldu

Sancaktutan, parayı şuan için satmayı düşünmediğini belirterek, “Eğer teklif olursa 75 bin TL`den düşük olursa parayı satmayacağım. Daha yüksek tekliflerde değerlendirilebilir. “dedi.

"Bizim içinde şaşırtıcı oldu"

Olayın başına iki gün öncesinde geldiğini belirten Sancaktutan, " Servis ve kasiyer elemanıyım. Her zamanki gibi müşteri geldi ve sipariş tutarını aldım. 50 TL`nin sıfır rakamının olmadığını gördüm. Öncesinde sahte olduğunu düşündüm ve kontrol ettim. Durumu müdürümüze ilettim. Daha öncesinde de hatalı basımı olan 50 TL haberlerine denk gelmiştim. Konuyla ilgili araştırma yaptıktan sonra koleksiyon olarak saklamaya karar verdik. Şu an için satma gibi bir düşüncemiz bulunmuyor fakat teklifleri değerlendireceğiz. Araştırmalarımda hatalı basımı yani sıfırı olmayan para için 75 bin TL istenmişti. Bizde bu fiyattan daha düşük bir rakama satışını yapayı düşünmüyoruz. Daha yüksek bir rakam olursa onu da düşünebiliriz. Bizim içinde şaşırtıcı bir olay oldu." diyerek cümlelerine son verdi.

Yorumlar (0)