Hastaya şiddet skandalında yeni gelişme

Fahrettin Koca, Tokat'ta yoğun bakımdaki bir hastaya karşı kötü muamele ve şiddet gösteren iki yoğun bakım personelinden birinin üç sene süreyle meslekten men edildiğini, diğerinin ise altı aylık mesleki eğitimden geçmek mecburiyetinde olacağını ve her ikisinin de yoğun bakım servislerinde çalışamayacağını açıkladı.

GÜNDEM 23.11.2022, 23:56 24.11.2022, 17:17
Hastaya şiddet skandalında yeni gelişme

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Tokat'ta faaliyetleri durdurulan özel hastanedeki olay nedeniyle yürütülen tahkikat neticesinde, yoğun bakımdaki bir hastaya karşı kötü muamele ve şiddet gösteren iki yoğun bakım personeline verilen cezaların Sağlık Meslekleri Kurulu'nda karara bağlandığını duyurdu.



"Yargı önünde de hesap verecekler"

Fahrettin Koca, bahse konu personellere yönelik verilen cezalar hususunda, şu ifadelere yer verdi:

"Mevzubahis iki sağlık çalışanından biri üç sene süreyle meslekten men edildi. Sürenin sonunda, bir sağlık merkezinde çalışabilmesi için 1,5 senelik etik ve mesleki eğitim alma zorunluluğu var ve yeniden bir yoğun bakım servisinde görev yapması söz konusu değil. Sağlık Meslekleri Kurulu'nun verdiği karar doğrultusunda, diğer sağlık çalışanı altı aylık mesleki eğitimden geçmek mecburiyetinde, artık yoğun bakım servislerinde görev yapamaz. 

Bağışlanamaz davranışlarıyla sağlık camiasını ve toplumu üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de muhakkak vereceklerdir."

Yorumlar (0)