Hastaneden umut veren açıklama: Nisa Mihriban bebekte son durum ne?

İstanbul’un Pendik ilçesinde, boş arazide terk edilmiş halde bulunan "Nisa Mihriban" bebeğin kritik sağlık durumunun sürdüğü fakat ağrılı uyarana tepkiler vererek biraz ilerleme göstermesinin umut verici olduğu açıklandı.

GÜNDEM 09.04.2022, 14:58
Hastaneden umut veren açıklama: Nisa Mihriban bebekte son durum ne?

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden gelen açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin durumuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

“Kritik durumu devam ediyor, ama umut var”

Hastaneden gelen açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin hastanenin çocuk yoğun bakım kliniğindeki tedavi ve takibinin, mekanik ventilatöre bağlı bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Ağrılı uyaranlara daha önce yanıt vermeyen Nisa bebeğin, ağrılı uyarana dün deserebre cevap verdiği kaydedilen açıklamada, "Bu gelişmeyle beraber daha önce Nisa bebeğin, 3 olan Glaskow Koma Skoru, 4'e çıkmıştır. Bebeğimizin kritik durumu sürmekle beraber biraz ilerleme sağlamış olması oldukça umut vericidir. Nisa bebeğimizin bir an önce sağlığına kavuşması için bütün imkanlar seferber edilmiştir." sözlerine yer verildi.

Twitter hesabı üzerinden dün bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa bebekten sevindirici bir haber geldiğini, hastaneye götürüldükten sonra ilk defa, bilinçli olmasa bile ağrılı uyaranlara tepki verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)