Hasta yakınları 5 hastane personelini darp etti: Bir kişinin boynu kırıldı

Kocaeli’de trafik kazasında yaralanan şahsın yakınları hastaneyi birbirine kattı. 2 şahıs, kendileriyle ilgilenmediğini iddia ettikleri hastane çalışanlarından 5 kişiyi darp etti. Çalışanlardan birinin boynunda küçük bir kırık oluşurken feci darp anları kameralara yansıdı.

GÜNDEM 11.02.2022, 13:42 13.02.2022, 09:16
Hasta yakınları 5 hastane personelini darp etti: Bir kişinin boynu kırıldı

Sağlık çalışanlarının haklarını aramak için eylem yaptığı günde, 8 Şubat tarihinde 23.40 civarında Kocaeli Gebze’deki Fatih Devlet Hastanesi’ne 3 şahıs geldi. İçlerinde bulunan ve trafik kazasında yaralandığını belirtilen kadına ilk müdahalesi acil servis görevlileri tarafından yapıldı. Ardından beklemesi söylenen kadın müşahede alanına alındı. O sırada acil servise, durumu daha ağır olan başka bir hasta getirildi ve doktor ile hemşireler de durumu ağır olan hastayla ilgilenmek üzere müşahede odasından ayrıldı. 

Kendilerini haklı göstermek için sağlıkçıları suçladılar 

Trafik kazasında yaralanan kadının yakınları B.K. ve K.K., sağlık personellerine tepki göstererek kendileriyle ilgilenilmediğini dile getirdi. Personelin durumu açıklaması ve diğer hastanın durumunun daha ağır olduğunu belirtmeleri üzerine K.K. ve B.K. daha da sinirlenerek sağlık personeline saldırmaya başladı. Bu sırada araya giren güvenlik görevlisi Atilla Özgür, tıbbi sekreter Efkan Çiftçi ve hemşire Cansel Günay feci şekilde darp edildi. Acil serviste bulunan hastalar ise korku dolu anlar yaşadı.  



5 çalışanı darp eden şahıslar gözaltına alındı 

Olay sırasında beyaz kod verilmesi üzerine polis ekipleri hastanenin yolunu tuttu. Ekipler, K.K. ve B.K.’yi yakalayıp etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Saldırıya uğrayan hastane personeli ise darp raporu alarak şikayetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.  

“Biz araya girince bize de saldırdılar” 

Hastanede çalışan hemşire İlhan Yeşil, yaşanan dehşet anlarını şöyle anlattı: “23 yaşındaki kadın hasta trafik kazası geçirdiği için acil servise getirildi. Prosedür gereği önce kanlarını aldık ve laboratuvara gönderdik. Oradan gelen sonuca göre hastadan tomografisi istenecekti. Ancak o sırada daha ağır bir hasta geldi ve laboratuvar sonuçlarına bakacak doktorumuz da müsait olmadığı için kadın hastanın yanındaki 2 kişi sesini yükseltmeye başladı. Biz de doktorun başka bir hastaneye müdahale ettiğini daha sonrasında o hastanın yanına geleceğini söyledik. Tedavi ret almak istediklerini söylediler. Bunu söyleyen, hastanın nişanlısıymış. Nişanlı kişinin tedavi ret alamayacağını dile getirdik. Sonra da bizi videoya çekmeye başladılar. Video çekmenin yasak olduğunu ifade ettik. Sonrasında da olanlar oldu. Üzerimize yürüdüler ve ilk olarak bir hemşire arkadaşımızı darp etmeye başladılar. Biz araya girince bizi de darp ettiler.” 



Dehşet anlarında bir görevlinin boynu kırıldı 

Yeşil, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Yaşanan dehşet anlarında 5 görevlimizin vücudunun bazı bölgelerinde kanamalar oluştu. Tomografi çektirdik. Bir arkadaşımızın boynunda kırık meydana gelmiş. Mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı gibi şikayetleri aynı anda yaşadığımız için 24 saat boyunca doktor gözetiminde kaldık. Olayın hemen ardından yanımıza gelen başhekim beye, başhekim yardımcılarına, bakım ve sağlık hizmetleri müdürümüze desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Olayın psikolojik etkilerini hala üzerimizden atamadık. Artık herkese daha temkinli yaklaşıyoruz. Bunu kolay kolay atlatabileceğimizi sanmıyorum.” 

“Birbirimizi korumaya çalıştık ama olmadı” 

Kavga sırasında müdahale etmek istediğini ancak arada kalarak darp edildiğini belirten hemşire Cansel Günay, “Önce erkek hemşire arkadaşımızı darp ettiler sonra herkes arada kaldı. Kadın arkadaşlar olarak biz çok zor anlar yaşadık. Birbirimizi korumaya, kenara çekmeye çalıştık ama olmadı. Kimse kimseyi kurtaramadı. Gerçekten çok zor bir andı. Kollarıma ve boynuma darbe aldım. Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın biraz daha saygılı olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)