"Hasta kim? Korona mı?" diyerek ambulansın camlarını indirdi!

İstanbul’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphelisi hastayı taşıyan ambulans, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından saldırıya uğradı. 112 ekiplerine şüpheli hastanın kim olduğu soran maganda, yanıt alamayınca ambulansı yumruklayıp camlarını kırdı. Gözaltına alınan şüpheliler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 29.03.2020, 13:16 29.03.2020, 14:42
"Hasta kim? Korona mı?" diyerek ambulansın camlarını indirdi!

İstanbul’da gece geç saatlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ihbarı üzerine şüpheli vakayı alarak hastaneye doğru giden ambulansın önü bir şahıs tarafından kesildi.

Arabasından inen ve 112 ekibine "Hasta kim? Korona mı? Ne olmuş? Anlatsanıza" gibi sorular yönelten şahsa hasta mahremiyeti bakımından yanıt verilmedi.

Bunun üzerine maganda, birden ambulansı yumruklamaya başladı. Olay yerinden hızla uzaklaşan ambulansın önü bir süre sonra aynı kişi tarafından araç ile yeniden kesildi. Bu defa şahıs, kaldırım taşını eline alarak ambulansın camlarını kırdı.

Bakan Koca gece saat 03.40'ta aradı

112 ekibi en yakın polis merkezine ulaşarak saldırgandan şikâyetçi oldu. Hasta da polis karakolunda başka bir ambulansa nakledilerek hastaneye gönderildi.

Daha önceden Yunanistan güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğu göçmenler ile çocuklarına yardımcı olan sağlık görevlisi Büşra Kayalı Durmaz, bu kez yaşadıkları dehşet anlarını paylaştı.

Durmaz, saldırganın kimliğinin belirlendiğini kaydederek, kendilerinin durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Diğer yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Büşra Kayalı Durmaz'ı gece saat 03.40'ta arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Büşra Kayalı Durmaz, "Gece saat 03.40'ta telefon çalar ve arayan Sağlık Bakanıdır. Biz böyle güçlü bir aileyiz. Gecenin bu saatinde arayan bakanımıza teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Şüpheliler yakalandı

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı mahalle ve çarşı bekçileri, sabah saatlerinde şüpheli Ali Han G. (20) ve Ahmet Can T'yi (21) yakaladı.

Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheliler hakkında "kamu malına zarar verme" suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılık talimatı üzerine serbest bırakıldı.

Diğer yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesi üzerine ambulansla alınan hastanın testinin de negatif çıktığı bildirildi. 

Yorumlar (0)