"Harekât bölgesinde yeterli personelimiz var"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde yeterli sayıda sağlık personeli ve teçhizat bulunduğunu kaydetti. 

GÜNDEM 14.10.2019, 10:35
"Harekât bölgesinde yeterli personelimiz var"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın ilk gününden beri gönüllü olarak harekât bölgesinde görev yapmak için başhekimliklere, il müdürlüklerine ve Bakanlığa çok sayıda hekim, hemşire, acil sağlık çalışanı, tekniker, yardımcı hizmet personeli ve emekli çalışanın başvuru yaptığını bildirdi.

Harekâtta gönüllü olarak görev yapmak isteyen sağlık çalışanlarının bu davranışı karşısında duygulandığını ve gururlandığını aktaran Koca, "Yüreği bu vatan için çarpan, milletine ve devletine her koşulda fedakârca destek olmaya can atan binlerce çalışanımıza teşekkürü borç bilirim. Bununla birlikte harekât bölgesinde yeterli sayıda personelimiz ve teçhizatımızın bulunduğunu bu yüce gönüllü arkadaşlarıma ve aziz milletimize bildirmek isterim." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, cephe gerisinde, sınır hattında ve sınır ötesinde görevli olan tüm görevli hekim, sağlık personeli, 112 Acil ve UMKE ekiplerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Yorumlar (0)