Hankendi ve Ağdam tabelaları hazır!

İşgalci Ermeniler ile mücadelesini başarılı bir şekilde sürdüren Azerbaycan, işgalden kurtarmak üzere olduğu iki kent için tabela hazırladı. 

GÜNDEM 24.10.2020, 08:45
Hankendi ve Ağdam tabelaları hazır!

Azerbaycan, AGİT Minsk Grubu'nun senelerdir çözüme kavuşturamadığı Dağlık Karabağ meselesi için harekete geçti. Sivillerin huzur ve güvenliğini sağlamak ve işgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon düzenleyen Azerbaycan, Türkiye'nin de desteğiyle Ermenileri hezimete uğratıyor. 

Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni mevzilerini ortadan kaldıran Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlerinin kaçmasını veya teslim olmasını sağlıyor. Ermenileri "iti kovar" gibi kovan Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmaya devam ediyor. 

Azerbaycan, işgalden kurtarmak üzere olduğu Ağdam ve Hankendi şehirlerine ait tabelaları hazırladı. 

Ermeni askerlerinin havaya uçurulduğu anlar

Azerbaycan ordusu, Fuzuli ve Hocavend'de bulunan Ermeni askerlerini ve onlara ait teçhizatları havaya uçurdu. Konuya ilişkin görüntüler Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. 

Operasyonlar devam ediyor

Azerbaycan ordusu, gece saatlerinde Gubadlı, Hadrut, Fuzuli, Hocavend ve Ağdere istikametlerinde operasyonlarına devam etti.

Ermeni birlikleri tarafından havan ve toplarla Azerbaycan savunma hattına ateş açıldığı belirtildi. Bunun üzerine söz konusu birliklere Azerbaycan ordusu tarafından karşılık verildiği ifade edildi. 

Azerbaycan ordusunun Gubadlı, Fuzuli ve Hocavend yönlerinde Ermeni askerlerini ciddi kayıplara uğrattığı belirtildi. Ermenistan ordusuna ait yakıt depoları, mühimmat ve silahların ortadan kaldırıldığı kaydedilirken, Ermeni birliklerinin bazı istikametlerde geri çekilmek zorunda kaldığı aktarıldı.

Ermeni birliklerine ait bazı destek noktalarının Azerbaycan ordusu tarafından yok edildiği, ayrıca kritik iletişim hatlarının kontrolünün sağlandığı ve stratejik öneme sahip bazı tepelerin Ermeni işgalinden kurtarıldığı bildirildi.

Bütün cephe boyunca ordular arasındaki çatışmaların devam ettiği ve Azerbaycan ordusunun kontrolü elinde tuttuğu öğrenildi.

Yorumlar (0)