Hangi hallerde oylar geçersiz sayılacak?

5 ayrı ittifakın yarıştığı Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, yarın yapılacak. Oy verme işlemi öncesinde vatandaşlara bazı uyarılar yapıldı. Hangi hallerde oyların geçersiz sayılacağı aktarıldı.

GÜNDEM 14.05.2023, 09:28 14.05.2023, 10:20 Hakan Öksüz
Hangi hallerde oylar geçersiz sayılacak?

Türkiye, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne kilitlendi. Saat 08.00 ve 17.00 arasında oylarını kullanacak vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını ve yeni parlamento üyelerini seçecek. İki ayrı oy pusulası, aynı zarfa konularak sandığa atılacak.

Bir pusuladaki oyun geçersiz olması, diğer pusuladaki oyu etkilemeyecek

Seçimlerde hangi oyların geçersiz sayılacağı merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre iki zarftaki oylardan birinin geçersiz sayılması, diğer zarftaki oyu etkilemeyecek. Birden fazla ittifaka oy verilmesi, pusulalara "Tercih" veya "Evet" mührü basılmaması durumunda oylar geçersiz olacak.

Pusulaya işaret koymak yasak

Öte yandan oy pusulalarına isim yazmak, kaşe ve parmak izi basmak, mühür yerine farklı bir özel işaret kullanmak da oyun geçersiz olmasına yol açacak. Oy pusulasının yırtılması ve pusulanın bütünlüğünün bozulması durumunda da oyun geçersiz sayılacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)