Han: Erdoğan Pakistan'da seçimleri kazanır!

Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu'nda konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türkiye hangi alanda bize yardım edebilirse kapımız açık. Hükümetimiz her türlü kolaylığı sağlayacaktır." dedi.

GÜNDEM 14.02.2020, 15:05
Han: Erdoğan Pakistan'da seçimleri kazanır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Pakistan Başbakanlığı binasında bir araya geldi.

Basına kapalı olarak baş başa gerçekleşen görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık edecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han, anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu

Türkiye-Pakistan İş ve Yatırım Forumu'nda konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türkiye hangi alanda bize yardım edebilirse her alanda kapımız açık. Hükümetimiz her türlü kolaylığı sağlayacaktır." dedi. 

Pakistan Başbakanı İmran Han, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan parlamentosunda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Eminim ki Erdoğan Pakistan'da gelecek seçimleri kazanabilir. Ben hükümet sıralarının masalara vurduğunu gördüm ama hem muhalefetin hem hükümetin aynı anda masalara (alkış amacıyla) vurduğunu ilk kez gördüm." esprisini yaptı.

Pakistan meclisindeki görüntünün, Pakistan'da Recep Tayyip Erdoğan'a duyulan sevginin bir göstergesi olduğunu söyleyen Pakistan Başbakanı İmran Han, "Hangi siyasi görüşten olursa olsun Pakistan halkı, sizi Müslüman dünyasında yaşanan her şey için sesini yükselten lider olarak görüyor." dedi.

"Pakistan'ın Türkiye'den öğreneceği çok şey var"

Pakistan Başbakanı olarak Pakistan-Türkiye ticari ilişkilerini geliştirmek için hükümet olarak her şeyi yapacağı sözünü veren Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türkiye ve Pakistanlı iş insanları arasında ortaklık kurmada, özellikle de öncelik verdiğimiz alanlarda her türlü desteği vereceğiz. Bu alanların başında da turizm geliyor. Türk turizm sektörü çok gelişmiş bir sektör ve bu sektörden Pakistan'ın öğreneceği çok şey var." ifadelerini kullandı.

"Pakistan 1 numaralı turizm destinasyonu"

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pakistan'ın bir Amerikan turizm dergisi tarafından 2020'nin 1 numaralı turizm destinasyonu seçildiğini anımsatarak, "Pakistan bu alanda çok bakir bir ülke. Altyapı eksikliklerimiz çok. Türkiye altyapıda, deniz ve kültür turizminde gelişmiş bir ülke ve biz de Türk yatırımcılardan bu alanda yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Bilgi teknolojilerinde de yatırıma açığız"

Pakistan Başbakanı İmran Han, dünyanın en kalabalık genç nüfusuna sahip ülkelerden birinin Pakistan olduğuna dikkat çekerek, bilgi teknolojileri alanında da yatırıma açık olduklarını dile getirdi.

"Çoğu maden sahamıza hiç dokunmadık"

Madencilik alanında Pakistan'ın zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Pakistan Başbakanı İmran Han, "Pakistan madencilik alanında çok büyük potansiyele sahip fakat çoğu maden sahamıza hiç dokunulmamış. Bu alanda bizden çok ileride olan Türkiye'den yatırımcılara kapımız açıktır. Tarım alanında da verimli topraklara sahibiz fakat suyu doğru kullanamıyoruz. Türkiye'den bu alanda teknikler öğrenmeliyiz." dedi.

"İş yapma kolaylığı sıralamasında 28 sıra yükseldik"

Pakistan'ın Dünya Bankası tarafından hazırlanan iş yapma kolaylığı listesinde yükseldiğini de hatırlatan Pakistan Başbakanı İmran Han, şunları söyledi:

"Türkiye hangi alanda bize yardım edebilirse tüm alanlarda kapımız açık. Hükümetimiz her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Hükümetimiz bu zamana kadarki en yatırımcı dostu hükümettir. Sadece son 1 yılda iş yapma kolaylığı sıralamasında 28 sıra yükseldik. İş insanlarının hayatını kolaylaştırmak ve önlerindeki zorlukları kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

Kimler katıldı?

Türkiye ve Pakistan Ticaret Bakanlıklarının organize ettiği iş forumuna Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pakistan Ticaret Bakanı Abdul Rezak Davud ile DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi) üyesi iş insanları katıldı.

Yorumlar (0)