Hamile kadına dehşeti yaşatmışlardı! Baklavacı kardeşler davasında karar

Pendik’te içerisinde hamile bir kadının olduğu otomobile saldırıda bulundukları gerekçesiyle 5’er sene hapis cezası verilen Hüseyin Sel ve Hasan Sel’in İstinaf mahkemesinin bozma kararının sonrasında tekrar yargılandığı davada karar verildi. Zanlılardan Hüseyin Sel için 5 sene hapis cezasında değişiklik yapmayan mahkeme, Hasan Sel’in cezasını ise 10 aya düşürdü.

GÜNDEM 07.09.2022, 13:24 07.09.2022, 14:00
Hamile kadına dehşeti yaşatmışlardı! Baklavacı kardeşler davasında karar

2019 senesinin temmuz ayında Pendik'te 7 aylık hamile kadının da içerisinde olduğu otomobilin önünü keserek arabanın dikiz aynasını kırdıktan sonra kaputu tekmelediği görüntülerinin yayınlanmasının ardından baklavacı kardeşler büyük tepki toplamıştı. 5'er sene hapis cezası verilen Hüseyin Sel ve Hasan Sel'in İstinaf Mahkemesi tarafından kararın bozulmasının sonrasında tekrar yargılandığı davanın karar duruşması gerçekleştirildi. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davaya taraflar katılım sağlamazken, avukatları mahkemede hazır bulundu. Verilen kararı bozan mahkeme, tekrar karar oluşturdu.

Belirli suçlardan ceza verildi

Mahkeme, zanlı Hüseyin Sel adına, “ulaşım araçlarının alıkonulması veya kaçırılması” suçundan dolayı 10 ay hapis cezası kararı verdi. Bu cezayı ileri tarihe atan mahkeme, zanlılar Hüseyin Sel ve Hasan Sel'i, “hürriyeti tahdit” suçundan ötürü ayrı ayır 4 sene 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu karar sonrasında aracın idaresinde bulunan Hüseyin Sel’e 5 sene hapis cezası verilirken, arabanın kaputuna tekme atan Hasan Sel 4 sene 2 ay hapse mahkum edildi.

Ne olmuştu?

2019 yılında Pendik'te içerisinde hamile bir kadının da olduğu araca baklavacı kardeşler Hüseyin Sel ve Hasan Sel saldırıda bulunmuştu. Görüntüler hızlı bir şekilde yayılmış ve yaşananlara tüm Türkiye tepki göstermişti. 18 Haziran 2020 günü baklavacı kardeşler için görülen dava da “ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından dolayı toplamda 5 sene hapis cezası kararı verilmişti. Daha sonra dosya İstinaf Mahkemesi'ne götürüldü. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, “ulaşım araçlarının alıkonulması veya kaçırılması” suçunun görülmediği halde bu suçtan ceza verildiğini ifade ederek, zanlıların mağdurlara bir zarar vermediğini, bu şekilde olay yerinden uzaklaştıklarını aktardı. Yerel mahkemenin zanlılar adına verdiği hapis cezasına bozma kararı veren İstinaf, dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Yorumlar (0)