"Halkın ekonomisi için hazırlık yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın ekonomik olarak günlük hayatında rahatlayacağı hazırlıklar içinde oldukları bilgisini verdi.

GÜNDEM 20.11.2020, 12:53
"Halkın ekonomisi için hazırlık yapıyoruz"

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde tertiplenen 18. MÜSİAD EXPO Fuarına katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her kesime el uzattıklarını ve kaynak aktardıklarını belirterek, hem milletin sağlığını koruma hem de üretim ve istihdamın aksaklık yaşamadan sürmesi temin etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Salgın ve ekonomi

Salgınla mücadele üzerine gereken her şeyin yapıldığını, bilim adamlarının tavsiyeleri doğrultusunda adımlar atıldığını, şartları en doğru biçimde değerlendirerek salgın sürecini fırsata dönüştürme noktasında kararlı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandeminin 2. dalgasının küresel ölçekte etkili olduğunu ve tüm dünyayı kasıp kavurduğu bu dönemde de Türkiye'nin nispeten daha iyi bir görünüme sahip olduğunu dile getirdi.

Faiz ve enflasyon

"Faiz sebeptir, enflasyon neticedir." diyen ve bunun böyle bilenmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyden önce yurt dışındaki tasarrufların mutlak surette Türkiye'ye çekmek gerektiğini, uluslararası ve yerli girişimcileri harekete geçirerek, istihdam ve üretimde kalıcı neticeler elde edilecek yatırımların hızlanmasını temin edeceklerini bildirdi. Erdoğan, "Ülkemizi faiz-enflasyon-kur sarmalından çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin potansiyeline, gücüne ve geleceğine inanan herkesle beraber aynı yolda yürümeye hazır olduklarını beyan etti.

Ekonomi ve demokrasi

Demokraside ve ekonomide Türkiye'yi yeni bir yükseliş devrine sokmakta kararlı olduklarının altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, hem demokrasi ve özgürlüklerin çıtasının yükseltileceğini hem ekonomi politikalarının tahkim edileceğini hem de vatandaşın günlük hayatında rahatlayacağı hazırlıklar içinde olduklarını haberini verdi.

CHP-İYİ-HDP-SP'nin gizli anayasa çalışması

Yeni yargı paketleri ile ilgili hazırlıkların devam ettiği, en kısa zamanda TBMM gündemine getirecekleri bilgisini veren Erdoğan, hükümet olarak başlattıkları anayasa çalışmasının neden akamete uğradığının da aleniyet kazandığını söyledi.

CHP-İYİ-HDP-SP partilerinin gizli olarak hazırladıkları ve içerik bakımından da skandal niteliğindeki ortak anayasa çalışmalarına işaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı, hükümetle birlikte yeni anayasa çalışması yapmaktan kaçanların, karanlık mahfillerde bir araya gelerek başka gayretler içerisine girdiklerinin ortaya çıktığını ifade etti.

Yorumlar (0)