Halisdemir'i şehit eden hain: "FETÖ'cü değilim, göreve döneyim"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden ekipte bulunan eski Binbaşı Fatih Şahin'in, "kamu görevine iade" isteği kabul edilmedi. Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) dâhil hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ileri sürdü.

GÜNDEM 13.07.2020, 11:05 13.07.2020, 11:12
Halisdemir'i şehit eden hain: "FETÖ'cü değilim, göreve döneyim"

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 sene geçti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, 2016 yılındaki darbe girişiminden beri yurt dışı öğrencilikle bağlantının kesilmesi, kamu görevinden atma, emekli güvenlik çalışanlarının rütbelerinin alınması ve faaliyetlerine son verilen kurum ve kuruluşlara dair başvuruları almaya devam ediyor. 

Söz konusu komisyon, şimdiye kadar kendisine gerçekleştirilen 120.300 başvurunun 108.200'ünü neticelendirdi. Bu başvuruların 12.200'ünü onaylayan komisyon, 96.000'ini ise reddetti. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı almak isteyen hain General Semih Terzi'ye ateş etmişti. Bunun üzerine Astsubay Ömer Halisdemir şehit edilmişti.

Göreve iade isteği kabul edilmedi

Halisdemir'i şehit eden ekipte bulunan eski Binbaşı Fatih Şahin, Olağanüstü Hal (OHAL) dâhilinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen kişiler arasındaydı. 

Şahin, söz konusu komisyona başvuru yaparak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) dâhil hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ileri sürerek, kamu görevine iade edilmesini istedi. Komisyon ise bu isteği kabul etmedi. 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Komisyonun verdiği kararda, Şahin'in 15 Temmuz darbe girişimine ortak olduğunun mahkeme tarafından sabit görüldüğü ifade edildi. Öte yandan, Şahin'in "anayasal düzeni yok etme girişiminde bulunma" suçundan yargılandığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi. 

Bu kararda, terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından devletin ulusal güvenliğine karşı faaliyet yürüttüğüne yönelik karar alınan yapılara üyeliği ya da bağlantısı nedeniyle Şahin'in kamu görevine iade isteğinin uygun bulunmadığı ve başvurusunun kabul edilmediği kaydedildi. 

Yorumlar (0)