Hakkari Devlet Hastanesi başhekiminden aşıya davet

Hakkari Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan Uzman Dr. Uğur Kara aşı olmayanlar için sokağa çıkarak ambulans hoparlöründen halka aşı olması yönünde seslendi ve koronavirüsün ölümcül bir hastalık olduğuna dikkat çekti

GÜNDEM 28.09.2021, 14:53 29.09.2021, 16:26
Hakkari Devlet Hastanesi başhekiminden aşıya davet

 Hakkari’de aşı çalışmalarını teşvik kapsamında belirlenen 15 mahallede geceli gündüzlü bir çalışma başlatan sağlık çalışanları ambulanslarla halkı bilgilendirdi. Mahallelerde anonsların ardından halka aşı yaparak koronavirüsle mücadeleye büyük katkı sağlayan sağlık ekiplerine Hakkari Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Yoldaş, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman doktor Uğur Kara ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara da eşlik etti.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın sağlık ekiplerini yönlendirmesiyle merkez, ilçe, belde, köy ve mezraları gezen sağlık ekipleri vatandaşları aşılamaya devam etti.

Sürekli anons yapılıyor  

İlk doz aşamada yakaladıkları başarıyı devam ettirmek isteyen ekipler iki mobil aracı ile Hakkari’de kentin işlek caddelerinde halkı bilinçlendirmeye çalışmalarına 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor. Sağlık çalışanları caddelerdeki vatandaşları durdurarak aşılarını yapmak için büyük çaba gösteriyor. Vatandaşların bazısı ilk, bazısı için ikinci doz aşısını yaptırıyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Kara anonslarında şunları söyledi: “Sevgili Hakkarililer, aşısı olmayan vatandaşlarımız lütfen ekiplerimizin yanına gelerek aşısını yaptırsın. İlk doz aşıda şehir olarak çok ciddi bir başarı elde ettiniz. Ancak ikinci doz aşıyı yapmazsak istediğimiz koruculuğa maalesef ulaşamıyoruz. İlk dozda ufak tefek ağrılar olabilir, bunların hepsi geçici. Koronavirüs ölüm riski olan bir hastalık. Lütfen aşınızı olun, bu virüsü yok etmemiz için bize yardım edin. Sizlerin sağlığı  için buradayız”

Yorumlar (0)