Hakkari'de terör örgütü KCK'ya geçit yok: 16 kişi gözaltında

Hakkari'de başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen güvenlik güçleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 16 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve ruhsatsız tüfek bulundu.

GÜNDEM 27.11.2022, 13:10 28.11.2022, 11:51 Hakan Öksüz
Hakkari'de terör örgütü KCK'ya geçit yok: 16 kişi gözaltında

Terör örgütü PYD/PKK'ya karşı verilen yoğun mücadele devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terörist inlerine bomba yağdırıyor. Bir taraftan da terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK ile mücadele ediliyor. 

İl merkezi, Yüksekova ve Şemdinli'de eş zamanlı operasyon

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlar il merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde gerçekleştirildi. "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Çok sayıda ruhsatsız tüfek ele geçirildi

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 16'sı yakalandı, diğer kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda birçok doküman ele geçirildi. Söz konusu dokümanlar arasında dijital materyallerin yanı sıra çok sayıda ruhsatsız tüfeğin de bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)