Hakaret yağdırmıştı! İşte istenen ceza...

Uçağın rötar yapmasının ardından havalimanı personeli Tuğçe Selvi’ye hakaret eden Fatma Funda Esenç hakkında dava açıldı. Esenç için 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

GÜNDEM 18.07.2019, 09:41 18.07.2019, 12:30

İstanbul Havalimanı'nda 25 Nisan günü özel bir hava yolu şirketinin İstanbul-Bodrum tarifeli seferinin gecikmesi sebebiyle yaşanan tartışmada, Fatma Funda Esenç isimli kadın yolcu, havalimanı personeli Tuğçe Selvi'ye ağır hakaretlerde bulunmuştu. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir şikayet beklemeden Esenç hakkında re'sen soruşturma başlatmıştı.

Hakaretlere maruz kalan havalimanı personeli Tuğçe Selvi de suç duyurusunda bulunmuştu.

Hakkında dava açıldı

Soruşturma sonucunda uçağın rötar yapması nedeniyle havalimanı personeli Tuğçe Selvi’ye (24) yönelik hakaretleri ile tepki çeken Fatma Funda Esenç hakkında dava açıldı.

Esenç için 'kişinin şeref ve saygınlığına saldırarak hakaret’ ile ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianame 

İddianame, Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Sunulan iddianameye göre, geçen 25 Nisan’da gerçekleşen olayda Fatma Funda Esenç’in tartıştığı havalimanı personeli Tuğçe Selvi, ifadesinde şunları kaydetti:

“Uçağın kalkış saati ile ilgili bilgi vermek üzere yolcuların yanına gittim. Şüpheli bana yönelik ‘Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Sizin kazandığınız para haram para. Koca k…ı büyüteceğine birazcık aklını çalıştır' dedi."

​Selvi, ayrıca Esenç’in kendisine “Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü." dediğini aktardı.

Yakın bir akrabasının acil ameliyatı nedeni ile Bodrum’a gitmeyi planladığını ifade eden Esenç,  “Uçağın gecikmesi, müştekinin alaycı tavrı ve stres altında olmamdan dolayı nahoş sözcükler kullandım.” diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)