Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu

Bakan Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakan Atilla Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor" dedi.

GÜNDEM 21.10.2019, 18:23 21.10.2019, 19:17
Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın yeni görevini açıkladı.

Bakan Albayrak, Atilla'nın yeni görevini Twitter'dan "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadeleriyle duyurdu.

Atilla'nın haksız mahkumiyeti

Bakan Albayrak, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Atilla, 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Makamından ilk fotoğrafı paylaştı

Hakan Atilla Borsa İstanbul'da makamından ilk fotoğrafını paylaştı.

Yorumlar (0)