Hafter, tüm gücüyle TSK'yı vuracak!

BAE, ABD ve Fransa'dan sonra Rusya da Hafter'i Türkiye'nin elinden kurtarma derdine düştü. Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "Rusya, Hafter’e en az 8 savaş uçağı gönderdi" bilgisini paylaştı. Bloomberg televizyonu ise Hafter'in "Türk hedeflerine karşı Libya tarihindeki en büyük hava harekatını başlatacağını" ileri sürdü.

GÜNDEM 21.05.2020, 11:22 21.05.2020, 14:53
Hafter, tüm gücüyle TSK'yı vuracak!

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya'nın Hafter'e en az 8 savaş uçağı gönderdiğini açıkladı.

Bloomberg televizyonuna konuşan Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya'nın Suriye'deki Hımeymim hava üssünden kalkan Sovyet yapımı en az 6 "Mig-29" ve 2 "Su-24" savaş uçağını Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'e ulaştırdığını belirtti.

Konuya ilişkin Rusya Federasyonu'ndan harhangi bir açıklama yapılmadı.

Hafter Türk hedeflerini vuracak

Bloomberg televizyonunun haberine göre, Hafter milislerine bağlı hava unsurları da, Libya'daki "Türk hedeflerine karşı Libya tarihindeki en büyük hava harekatını başlatacaklarını" öne sürdü.

Libya ordusu, son 1 günde SİHA (silahlı insansız hava araçları) ve topçu birliklerinin, Terhune'de 3, Vişke bölgesinde 1 ve başkent Trablus'un güneyinde de bir olmak üzere, toplam 5 Pantsir hava savunma sistemini (HSS) imha etmişti.

Son dönemde darbeci general Halife Hafter milislerine karşı askeri alanda pek çok başarı elde eden Libya ordusu, birkaç gün önce de Libya'nın batısındaki stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nü geri almıştı.

Askerî başarılarla eş zamanlı olarak Libya'nın batısındaki bazı şehir ve beldeler, darbeci Halife Hafter milislerine karşı Libya hükümetinin yanında yer aldıkları yönünde açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar (0)