Haftanin'de 3 etkisiz, Mardin'de 1 teslim!

Millî Savunma Bakanlığı, Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıklarken, Mardin'de de 1 terörist ikna çabaları sonucu örgütten kaçarak teslim oldu.

GÜNDEM 16.07.2020, 10:43
Haftanin'de 3 etkisiz, Mardin'de 1 teslim!

MSB (Millî Savunma Bakanlığı) Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin, gerçekleştirilen hava harekâtıyla etkisiz duruma getirildiğini duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başarıyla devam ettiği ve operasyon çerçevesinde Irak'ın kuzeyinde yer alan Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin saptandığı bildirildi.

Açıklamada, hava harekatıyla 3 teröristin etkisiz duruma getirildiği belirtilerek, en son terörist etkisiz duruma getirilinceye kadar operasyonların kararlılıkla süreceği vurgulandı.

İkna çabaları sonucu örgütten kaçıp teslim oldu

Mardin'de ise bölücü terör örgütü PKK üyesi bir terörist güvenlik güçlerine gelerek teslim oldu.

Mardin'de İl Jandarma Komutanlığının ikna ettiği bir terörist, bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ikna unsurları tarafından, ailelerinin de desteğiyle, ülke içinde ve dışında bölücü terör örgütü PKK/KCK/PYD bünyesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına ulaşılarak, örgütten kaçıp kurtulmaları ve teslim olmaları sağlanıyor.

İkna çalışmaları çerçevesinde yapılan çalışmalarda "Deniz Rüzgar" kod adlı G.A.A. ikna edilerek Mardin ilinin Nusaybin ilçesinin Demirtepe Hudut Karakolu bölgesine gelerek silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

2016 yılında İstanbul'dan Irak'ın kuzeyine giderek bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya katılan G.A.A'nın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arama kaydının bulunduğu belirlendi.

"Deniz Rüzgar" kod adlı G.A.A'nın jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)