"Hackerlar Tosuncuk'un yerini buldu" iddiası!

Türk hackerlar, Çiftlik Bank'ın kurucusu olan ve 132 bin kişiden topladığı 1 milyar 100 milyon lirayla kaçan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın cep telefonuna sızarak konumuna ulaşıldığını duyurdu. Hackerlar; talep edilmesi durumunda ulaşılan bilgilerin güvenlik birimleri ile paylaşılacağını kaydetti.

GÜNDEM 20.02.2020, 09:39
"Hackerlar Tosuncuk'un yerini buldu" iddiası!

Çiftlik Bank ile 1 milyar 100 milyon lira vurgun yaparak Türkiye'yi terk eden "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın bulunduğu yere ilişkin yeni bir iddiada bulunuldu.

Türk siber güvenlik uzmanı Mesut Uçar, Mehmet Aydın'ın iki sene önce kullandığı cep telefonuna güvenlik açığı üzerinden erişim sağladı. Mesut Uçar, Mehmet Aydın'ın nerede olduğuna yönelik sinyallere ulaştığını ve Türkiye'den kaçtığı tarihten itibaren aynı bölgede bulunduğunu ileri sürdü. 

O ülkelere hiç gitmedi

Mehmet Aydın'ın IP adresi ile ayrıntılı konum bilgilerine rahatlıkla erişim sağlanabildiğini ve "Tosuncuk"un zannedildiği gibi Kıbrıs, Ukrayna veya Dubai gibi ülkelere hiçbir zaman gitmediğini belirten Mesut Uçar, Türkiye'den firar ettiği günden beri Brezilya Sao Poula'da Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde bulunduğunu kaydetti. 

Konum verisinde iş merkezi çıkıyor

"Tosuncuk"a ilişkin paylaşılan konum verisi mobil haritalar üzerinden aratıldığı zaman iki plazanın bulunduğu bir iş merkezi çıkıyor. Çiftlik Bank sisteminin çökmesi sonrası firar eden Mehmet Aydın'ın Uruguay'da inşaat şirketi kurduğu ileri sürülmüştü. 

"Amacım güvenlik güçlerine ve mağdurlara yardım etmek"

Mesut Uçar, ödül avcılığı dâhilinde pek çok markanın sistemlerindeki güvenlik açığını ortaya çıkararak dünya çapında White Hat Hacker (Beyaz Şapka Hacker) listesinde bulunduğunu ve siber güvenlik konusunda onlarca üniversitede konuşma yaptığına dikkat çekerek, hedefinin söz konusu kişinin bulunması amacıyla hem güvenlik güçlerine hem de mağdurlara yardımcı etmek olduğunu kaydetti. 

Yorumlar (0)