Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme

Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Mustafa Levent Göktaş hakkındaki Türkiye'ye iade talepnamesini, Bulgaristan'a göndermek üzere Dışişleri Bakanlığı'na iletti.

GÜNDEM 05.09.2022, 19:08
Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme

Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'da yakalanan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Göktaş hakkındaki ülkemize iade talepnamesini, Bulgaristan'a göndermek üzere Dışişleri'ne iletti.


(Hablemitoğlu)

Bakanlık harekete geçti

Hablemitoğlu suikastının zanlılarından olan Göktaş'ın, Bulgaristan'ın Svilengrad kentinde yakalanmasının akabinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Göktaş'ın Türkiye'ye iadesine yönelik bir talepname hazırladı.

Adalet Bakanlığı, bahse konu iade talepnamesi dosyasını Bulgaristan'a iletmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

Ne olmuştu?

Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde başkent Ankara'daki evinin önünde düzenlenen silahlı saldırının ardından yaşamını yitirmişti. Zanlılardan Nuri Gökhan Bozkır için kırmızı bülten çıkarılırken, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) tarafından yakalanarak ülkemize getirilmişti. Bozkır, 8 Şubat 2022'de 'tasarlayarak öldürme' ve 'örgüt üyeliği' suçlarından ötürü tutuklanmıştı.

Bozkır ile görüşme halinde olduğu sebebiyle altı şahıs, 3 Şubat 2022'de gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden üçü ifade verdikten sonra gönderilirken, ikisi 15 Şubat 2022'de tutuklanmış ve biri de adli kontrol koşuluyla serbest kalmıştı.

Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlılarından birisi olan firari emekli albay Göktaş için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Zanlı Bulgaristan'da yakalanmıştı. 

Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı tutuklandı
(Bozkır)

Yorumlar (0)