Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme: 1 zanlı tutuklandı!

2002 yılında suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu olayına ilişkin soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 4 zanlıdan 1’i tutuklandı. 

GÜNDEM 18.06.2022, 10:25
Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme: 1 zanlı tutuklandı!

18 Aralık 2002'de gerçekleştirilen suikast ile yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu soruşturması sürüyor.

4 kişi gözaltına alınmıştı

Bu soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerden sonra sağlık kontrolü işleminden geçen şüphelilerden emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli Astsubay Memiş Aytekin ve Kamil Metin, Ankara Adliyesi'ne getirildi.

1 kişi tutuklandı

Cumhuriyet savcısına ifadesini sunan zanlılardan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Fikret Emek tutuklama, Kamil Metin ve Memiş Aytekin ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından sorgulanan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun tutuklanmasına karar verildi.

Hakimlik, konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla Fikret Emek'i serbest bıraktı.

Kamil Metin ile Memiş Aytekin de savcılığın talebi kapsamında adli kontrolle serbest kaldı.

Soruşturmanın geçmişi

Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Ankara'daki evinin önünde düzenlenen suikast neticesinde yaşamını yitirmişti.

Suikastın şüphelilerinden olan ve kırmızı bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından yakalanıp 27 Ocak'ta Türkiye'ye getirilerek emniyete teslim edilmiş, 8 Şubat tarihinde ise "tasarlayarak öldürme" ve “örgüt üyeliği" suçlarından tutuklanmıştı.

3 Şubat'ta, Bozkır ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra 3'ü serbest kalmış, 2'si ise 15 Şubat tarihinde tutuklanmış, 1’i adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Soruşturmanın ikinci dalgasında emekli Albay Fikret Emek ile Mustafa Levent Göktaş, Kamil Metin, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Bülent Kutsal, Memiş Aytekin, Altan Bora, Tan Dervişoğlu ve Osman Tuncer hakkında gözaltı kararı verilmiş, Göktaş haricindeki şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilmesine karar verilen şüphelilerden Dervişoğlu, Kutsal, Tuncer ve Bora, yurt dışı çıkış yasağı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)