Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında iddianame hazır

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında iddianamenin 20 yıl sonra tamamlandığı kaydedildi. İddianamede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında da hapis cezası istendi. İşte Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin detayları...

GÜNDEM 12.11.2022, 00:19 13.11.2022, 08:02 Hakan Öksüz
Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında iddianame hazır

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülmesi, Türkiye'yi şoke etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili soruşturmayı yürütüyordu. Gelen son bilgilere göre soruşturmayla ilgili iddianame tamamlandı. 

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra örgüt mensupları Mustafa Özcan, Enver Altaylı ve Aydın Köstem suçlandı. Bu kişilere, "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek" suçlaması yöneltildi. 

Mumcuoğlu, Göktaş ve Emek hakkında "tasarlayarak öldürmek" suçlaması

İddianamede emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, firari emekli Albay Levent Göktaş ile emekli binbaşı Fikret Emek, "tasarlayarak öldürmek" ile suçlandı. Bahsi geçen kişilere "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasının verilmesi istendi. İlave olarak "örgüt kurmak" suçlamasıyla Levent Göktaş için 8 yıl, "suç örgütüne üyelik" suçlamasıyla Mumcuoğlu ve Emek için 4 yıl hapis cezası talep edildi.

İddianamede hapis cezası istenen isimlerden biri de FETÖ firarisi Serhat Ilıcak oldu. Ilıcak ile birlikte eski yüzbaşı Nuri Bozkır'ın, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi. "Suç örgütüne üye olmak" suçlaması yöneltilen Mehmet Narin'in ise 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Kalan 9 şüpheli hakkında "takipsizlik" kararı çıktı.

FETÖ tehlikesini "Köstebek" adlı kitabında aktarmıştı 

FETÖ'nün "Gülen cemaati" olarak bilindiği dönemlerde pek çok yazı kaleme alan akademisyen Necip Hablemitoğlu, kritik kadrolara ve devletin kurumlarına sızan bu yapının ne kadar tehlikeli olduğundan bahsetmişti. "Köstebek" adlı kitabında uyarılarını sıralayan Hablemitoğlu, "Fetullahçılar" olarak bahsettiği yapının silahlı bir örgüt haline geldiğini vurgulamıştı.

Yorumlar (0)