Haberi alan öğrenciler otogarlara akın etti

İbrahim Kalın'ın okulların 16 Mart'tan itibaren tatil edildiğini duyurmasının ardından seyahat acentalarının internet sitelerine yoğunluk nedeniyle ulaşılamıyor.

GÜNDEM 13.03.2020, 01:14
Haberi alan öğrenciler otogarlara akın etti

Beştepe'deki koronavirüs toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın okulların 16 Mart'tan itibaren 1 hafta süreyle tatil ediliğini bu sür sonrasında ise 1 hafta da uzaktan eğitim sağlanacağını açıkladı. 

Seyahat sitelerine ulaşılamıyor

Açıklamanın hemen ardından öğrenciler ve aileleri uçak ve otobüs bileti almak için firmaların sitelerine giriş yapmak istedi ancak ani yoğunluk ile sitelere ulaşım sağlanamadı. 

Öğrenciler otogarlara akın etti

Bunun üzerine il merkezleri ve ilçelerdeki otogarlarda yoğunluk yaşanmaya başlandığı gözlendi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve bürokratların katılımı ile yapılan ve yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrasında korona virüs ile ilgili alınan tedbirlerin açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. 

Kalın’ın “16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir” açıklaması ardından üniversite öğrencileri adeta otogarlara akın etti. Yazıhaneler önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, biletlerin kısa tükendiğini ve ek seferler konulduğu söylediler.  

200 metre kuyruk oluştu

Bazı otogarlarda yaklaşık 200 metre kuyruğun oluştuğu görüldü. Otogarda yazıhane sahiplerinin yüzleri gülerken, öğrenciler kuyruğun bitmemesinden şikayetçi oldu. 

Yorumlar (0)