Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama: "Bu saldırı kabul edilemez!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 11.00'da başlayan Güvenlik Zirvesi, 14.00'da son buldu. Toplantının ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının 'kabul edilemez' olduğu ve uluslararası hukukun ihlal edildiğine dikkat çekildi.

GÜNDEM 24.02.2022, 14:47 24.02.2022, 18:17
Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama: "Bu saldırı kabul edilemez!"

Rusya-Ukrayna arasında başlayan çatışmalardan etkilenecek bölge ülkelerinden biri olan Türkiye, konuyu masaya yatırdı. Beştepe’de bugün önemli bir zirve gerçekleştirildi. 11.00’da başlayan zirvenin konusu hem bölge hem de dünya güvenliğini tehdit eden Rusya, Rusya'nın Ukrayna bünyesinde başlattığı harekat ve uluslararası platformların girişimleri oldu. Gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi, yaklaşık 14.00'da son buldu. 

Milli Savunma Bakanı toplantıya çağırıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık yaptığı zirvede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan yer aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'da bulunduğu için zirveye katılmadı.



"Rusya'nın saldırısı kabul edilemez"

Güvenlik Zirvesi'nin ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından şu açıklamalar yapıldı: "Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik hukuksuz ve haksız eylemleri derhal son bulmalıdır. Rusya tarafından başlatılan askeri operasyonları reddediyoruz. Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine yönelik desteğini devam ettirecektir."

"Bu saldırı kabul edilemez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinde, Ukrayna'ya yönelik Rus saldırısının kabul edilemez olduğu ve uluslararası hukuku ihlal ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)