Gürcistan'da helikopter faciası: 8 ölü!

Gürcistan'da Gudauri Dağı'na düşen yamaç paraşütçülerini kurtarma çalışmaları amacıyla bölgeye giden polis helikopterinin düşmesi neticesinde 8 kişi yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 30.07.2022, 12:05
Gürcistan'da helikopter faciası: 8 ölü!

Gürcistan'da Gudauri Dağı'na düşen yamaç paraşütçülerini kurtarma çalışmaları amacıyla bölgeye sevk edilen sınır polislerinin helikopteri düştü.

8 ölü

Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri, düşen helikopterdeki 4’ü mürettebat olmak üzere 2’si kurtarma ve 2’si ise sağlık görevlisi toplam 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, "İçişleri Bakanlığının söz konusu birimleri olay yerine gönderildi. Yaşanan kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı” sözlerine yer verildi.

Dışişleri’nden taziye mesajı

Kazayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, "Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor, dost ve komşu Gürcistan Hükümeti ve milletine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan gelen açıklamada: "Bugün Gürcistan’ın Gudauri bölgesinde acil kurtarma görevi sırasında bir helikopterin düştüğünü ve 8 kişilik ekibin yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendik. Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor, dost ve komşu Gürcistan Hükümeti ve milletine başsağlığı diliyoruz." sözlerine yer verildi.

Gürcistan’da yas ilan edildi

Gürcistan'da Gudauri Dağı'nda polis helikopterinin düşmesi sebebiyle yaşamını yitiren 8 kişi için Başbakan İrakli Garibaşvili'nin kararı üzerine 1 günlük yas ilan edildi.

Yorumlar (0)