Günümüzün Nene Hatunları, PKK’nın korkulu rüyası oldu

Hakkari'de görev alan kadın PÖH’ler, vatandaşların huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için düzenledikleri operasyonlarla teröristlere nefes dahi aldırtmıyorlar.

GÜNDEM 07.03.2021, 15:49 08.03.2021, 14:30 Hanife
Günümüzün Nene Hatunları, PKK’nın korkulu rüyası oldu

Kadın Polis Özel Harekatçılar(PÖH), aldıkları sıkı eğitim sonrası görevlendirildikleri Hakkari'nin zorlu coğrafyasında, düzenledikleri operasyonlarla terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor.



7 gün 24 saat elleri tetikte görev yapan Hakkari Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki kadın polisler, terörle mücadele görevini başarıyla yürüterek,  vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.



Hakkari'nin 'özel kahramanları'

Bölgede görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren "özel kahramanlar", farklı nokta ve güzergahlara baskınlar gerçekleştirerek arazide arama, tarama faaliyeti yürütüyor.



Kadın polisler, yerli ve milli silahlarla tam donanımlı ekipmanların desteğiyle ve kentin hakim tepelerinde konuşlu üslerde gece gündüz nöbet tutarak, gözlem yapıp, bölgeyi kontrol altında tutuyor.



Kadın PÖH’ler her türlü iklim ve coğrafi şartlarda vatan savunmasını layıkıyla yerine getirerek, Hakkari'de PKK'nın korkulu rüyası oldu.



'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' 

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"  ilkesi ile yola çıkan emniyet teşkilatının kadın kahramanları, Hakkari dağlarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 



Kahraman kadın PÖH’ler, her zaman kadınların yanlarında olacakları mesajını verdi.



"Bir Türk kadını olarak arkadaşlarımla gurur duyuyorum"

Bir Türk kadını olarak zorlu bir coğrafyada arkadaşlarıyla birlikte vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapmaktan onur duyduğunu belirten kadın özel harekat polisi yaptığı açıklamada, “Her Anadolu kadınının Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bizler her zaman onlarla birlikteyiz.” diyerek,
Hakkari’nin zorlu bir coğrafya olsa da aldıkları eğitimler ile ülkenin doğusu ya da batısı ayrımı yapmadan, her türlü engelli aşmak için gerekli bütün eğitimleri aldıklarını, gönüllülük esasına göre buraya geldiklerini ve şartlar ne olursa olsun terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.



"Görev nerdeyse oraya koşmaya gönüllüyüz"

Kadın PÖH’ler, şehitlerin kanıyla sulanmış bu topraklarda görev yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdiler:

 "Görev nerdeyse biz oraya koşmaya gönüllüyüz. Doğusuyla batısıyla fark etmez. Hakkari zor bir bölge bizde bu bölgede terörün her türlüsü mücadele etmeye gönüllüyüz." 


 

Yorumlar (0)