Günübirlik kiralık evlerde yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Günübirlik olarak kiralanan evlere "her an ulaşılabilecek" işletici bulundurma ve kimlik bildirim zorunluluğu getirildi.

GÜNDEM 17.06.2022, 11:17 17.06.2022, 12:35
Günübirlik kiralık evlerde yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Günübirlik kiralanan evlerle ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kimlik bildirimi ve işletici bulundurma zorunluluğu getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından "Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete sayısında yayımlandı.

Belirlenen süre içinde bildirimler sorumlu işleticiler tarafından, genel kolluk birliklerinin bilgisayar terminallerine elektronik ortamda yapılabilecek. 

Elektronik ortamda bildirim yapılması halinde muhtar onayı aranmayacak. Köy ve mahalle muhtarların sorumluluk alanında yer alan işyerleri tarafından elektronik ortamda gerçekleşen bildirimler, talep edilmesi durumunda genel kolluk ekiplerinden temin edilecek.

İşletici veya yönetici sorumlu olacak

Bildirimi elektronik ortamda yapmak isteyen iş yerlerinin sahibi ya da kiracısı veya kanuni temsilcisi tarafından sorumlu işleticilerinin kimlikleri, emsale uygun bir biçimde en yakın kolluk birimine iletilecek. Sorumlu işleticinin değişmesi durumunda değişikliğin 24 saat içerisinde aynı biçimde bildirilmesi zorunlu hale getirilecek.

İşleticiler, bu konuda kendilerine verilen yükümlülükleri, kendi sorumluluklarında başka yöneticilere devredebilecekler. Bu durumda ise yönetici ve işletici, müştereken sorumlu hale gelecekler. 

Elektronik ortamda bildirimin yapılması durumunda bu hükümler uygulanmayacak.

Yorumlar (0)