Günlerdir süren kâbus bitti… Marmaris yangını kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’te günlerdir devam eden orman yangının kontrol altına alındığını belirterek, “Toplamda 4 bin 500 hektarlık alan zarar gördü. 72 saat içerisinde söndürme çalışmalarını bitirmiş olduk” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 25.06.2022, 09:13 25.06.2022, 12:25
Günlerdir süren kâbus bitti… Marmaris yangını kontrol altında

21 Haziran gecesi Marmaris ilçesinde bulunan Bördübet mevkiinde başlayan orman yangını, bölgedeki rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılarak geniş bir alana yayıldı. Günlerdir devam eden çalışmaların ardından müjdeli haberi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci paylaştı. Yangının kontrol alındığını vurgulayan Bakan Kirişci, bölgedeki 4 bin 500 hektar alanın tahribata uğradığını belirtti. 

“Olumsuz bir durumun şu an için söz konusu olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ziyaret ettiği Muğla Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci, “Yangın bölgesi hususunda şu an iki inceleme var. Bölgemizde endişe duyulacak bir durum yoktur. Olumsuz bir durumun şu an için söz konusu olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Bu durum inşallah bu şekilde devam eder” ifadelerini kullandı. 

“Söndürme çalışmalarını 72 saat içerisinde bitirmiş olduk”

Yangın sebebiyle Marmaris’teki 4 bin 500 hektar alanın zarar gördüğünü açıklayan Bakan Kirişci, “Geçen sene Muğla’da 50 bin 500 hektar büyüklüğünde bir alan yanmıştı. Bu sene söndürme çalışmalarını 72 saat içerisinde bitirmiş olduk. Bu zorlu süreçte mücadele eden tüm personellerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. STK’larımızla, jandarmamızla, polisimizle, itfaiye erlerimizle bu işin üstesinden geldik” dedi. Yangın hakkında görüşlerini paylaşan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de yangının ilerleyişinin durduğunu belirterek, bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. 


Yorumlar (0)