Gündüz Vali, gece kayakçı

Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden Palandöken’de gece kayağı, söz konusu kayak severlere farklı seçenekler sunuyor. Gündüz okulda ve işte olanlar gidemedikleri kayağın tadını gece saatlerinde çıkartıyor. Spora ve kayağa ilgisiyle tanınan Erzurum Valisi Okay Memiş da gece saatlerindeki kayağı tercih edenlerden biri oldu. 

GÜNDEM 14.02.2022, 10:28 15.02.2022, 16:58
Gündüz Vali, gece kayakçı

Bünyesinde Konaklı Kayak Merkezi ve Palandöken Kayak Merkezini bulunduran Erzurum’a, bu kış  döneminde yabancı ve yerli turist akını devam ediyor. 


Gündüz Vali, gece kayakçı

Sezon boyunca bütün dönemlerin rekor ziyaretçisini ağırlayacağı tahmin edilen Erzurum’da, gelen ziyaretçilere gece kayağı fırsatı sunuluyor. Saat 20.00’ye kadar açık olduğu belirtilen gece pistleri, gündüz saatlerinde okulda ve işte olup kayağa gelemeyenlere ya da gece kayağını tercih edenlere imkan tanınıyor. 70 kilometrelik pistleriyle ziyaretçilere unutulmaz bir kar tatili deneyimi yaşatan merkezlerdeki doluluk, hafta sonu yüzde yüze yaklaşıyor. 

Gece kayağı yapanlar, ledli kayak gösterileri ve meşaleli kayak gösterisini de yakından takip etme imkanı buluyor. 

Gece kayağını seçenler arasında yalnızca turistler yer almıyor. Spora ilgisiyle bilinen Erzurum Valisi Okay Memiş de gündüz saatlerinde kayak yapma imkanı bulamayınca gece kayağını seçiyor. Hem spor hem de Erzurum’un tanıtımı için piste çıkan Vali Memiş, bu işi profesyonel bir şekilde yapan kayakçılara adeta taş çıkartıyor. 

“Gündüz ve gece farklı fırsatlar sunuyoruz” 

Konuya ilişkin açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 kilometre uzunluğundaki pistte gece kayağı yaptıklarını belirterek, “2 bin 600 rakımda şu an Palandöken’in zirvesindeyiz. Ülkemizde, gece kayağının yapılacağı en iyi bölgelerden birindeyiz. Erzurum’da 70 kilometreyi aşan pist uzunlukları mevcut. Gece kayağı yaptığımız bölge, 10 kilometre uzunluğa sahip bir alan. Gündüz ve gece farklı bir güzellik ve fırsatlar sunuyoruz” sözlerini kullandı. 

“Rekor bekliyoruz” 

Bu sene ziyaretçi rakamlarında rekor beklediklerini belirten Vali Memiş, “Bu sene yabancı ve yerli turistlerin çok ilgisi var. Bu yıl, ziyaretçilerimiz 1.5 milyonu geçti. Dağda yatak kapasitesini 2 binden 3 bine yükselttik. Bu sene rekor bekliyoruz. 1.5 milyona yaklaştık. Her sene bu biraz daha artacak” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)