Gümüşhane’de Afgan çobanı katletmişlerdi… Cezaları belli oldu

Gümüşhane’de çobanlık yapan 39 yaşındaki Afgan vatandaşı Amanullah Nazarı’yı, ruhsatsız silahını çalmak için öldüren 35 yaşındaki N.S.A. için müebbet hapis, 38 yaşındaki M.Ç. hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

GÜNDEM 04.07.2022, 11:12 04.07.2022, 11:21
Gümüşhane’de Afgan çobanı katletmişlerdi… Cezaları belli oldu

Kan donduran olay, geçen sene Gökçepınar köyünde yaşandı. Köyde ikamet eden S.Ç.’nin hayvanlarına çobanlık yaparak geçimini sağlayan Amanullah Nazarı’nın kulübesine gelen iki kişi, kendisine ait ruhsatsız silahın yerini sordu. Silah yanında olmasına rağmen zanlılara olumsuz yanıt veren Nazarı, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. 

Silahı ve cep telefonunu çalarak kaçtılar

Silahın Nazarı’de olduğunu fark eden M.Ç., yanındaki N.S.A’ya Afgan çobanı öldürmesini söyledi. M.Ç.’nin direktifi üzerine N.S.A., yanında bulunan av tüfeğiyle Nazarı’yı öldürdü. Afgan uyruklu çobanı katleden zanlılar, ardından ruhsatlı silahı, mermileri ve Nazarı’ya ait cep telefonunu çalarak kulübeden ayrıldı. 


(Afgan çoban Amanullah Nazarı)

Kulübede Afgan çobanın cansız bedeni bulundu

Olayın ardından S.Ç.’nin evine giden zanlılar, buradan da Nazarı’ya ait paraları çalarak kısa sürede ortadan kayboldu. Ertesi gün evine dönen hayvanların sahibi S.Ç., ev kapısının açık olduğunu görünce ekiplere ihbarda bulundu. Amanullah Nazarı’dan da uzun süre haber alamayan S.Ç., panikle Yukarı Yayla bölgesine gitti. Kulübede Afgan çobanını cansız bedenini bulan S.Ç., jandarma ekiplerini arayarak durumu bildirdi. 

Zanlıların konumu, taksici sayesinde tespit edildi

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından zanlıların yakalanması için harekete geçildi. Cinayet zanlıları N.S.A. ve M.Ç.’nin bir taksiyi kullandığını belirleyen ekipleri, taksici Z.N.’nin ifadesine başvurdu. Taksicinin açıklamaları doğrultusunda konumu tespit edilen ve kıskıvrak yakalanan zanlılar, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemeleri tamamlanan N.S.A. ve M.Ç. ardından mahkeme karşısına çıktı. 


(N.S.A.)

Cezaları belli oldu

Gümüşhane Sulh ve Ceza Hâkimliği’nde görülen dava kapsamında zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. Konuyla ilgili Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, zanlılar hakkında öncelikle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından N.S.A.’nın olayı aydınlatmaya yönelik beyanları ve davranışları sebebiyle kendisi hakkında indirime gidilerek cezası müebbet hapse çevrildi. 

M.Ç., suçlamaları reddetti

Mahkemede heyeti önünde yaşananları anlatan M.Ç., “Çobanı öldürmek gibi bir planım yoktu. N.S.A. silahı çalıp satmak ve para kazanmak istiyordu. O sebeple av tüfeğiyle kendisini öldürdü. Ardından da cansız bedeni ortadan kaldırmak için benzin istedi. Afgan çobana 3-4 kez yerdeyken ateş etti. Ben o an adeta dondum kaldım. Ekiplere haber vermek istedim ama beni engelledi. Benzinle cansız bedeni yakıp, olay yerinden kaçmak istedi. Benim olayla ilgili hiçbir suçum yoktur” ifadelerini kullandı. 


(M.Ç.)

Yorumlar (0)