Gümrükte 462 kilogram sıvı eroin yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, 462 kilogram sıvı eroin olduğu belirlenen uyuşturucu yakalandı.

GÜNDEM 05.07.2021, 15:52
Gümrükte 462 kilogram sıvı eroin yakalandı

İran'dan İsviçre'ye gitmek için Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen Azız P. yönetimindeki tır, pasaport giriş ve kayıt işlemlerinden sonra risk analizi çerçevesinde "X-Ray Araç ve Konteyner Tarama Cihazı"na sevk edildi.

462 kilogram uyuşturucu yakalandı

Araçta yapılan taramalarda, tırın dorse altında yemek dolabı ve malzeme dolabının arasındaki frigo (soğutucu) yakıt deposuna ilişkin şüpheleri olan müdürlük görevlileri, aracı arama hangarına çekti.

Hangarda yapılan çalışmada, frigonun çalıştıran yakıt deposunun, frigo ile herhangi bir ilgisinin olmadığı ve frigonun motorunun çalışır durumda olmadığı belirlendi.

Müdürlüğe ait narkotik dedektör köpekleri “Kuntiz” ve "Bady"’nin frigo yakıt deposuna tepki vermesiyle yakıt deposundan elde edilen sıvı maddenin, uyuşturucu madde testinde yapılan analiz neticesinde "eroin" olduğu tespit edildi.

Sıvı eroin olduğu belirlenen 462 kilogram uyuşturucuya el konuldu.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığın tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’de muhafaza ekipleri tarafından likit olarak ele geçirilen en büyük miktar olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)