Gülen’in bayılmaması için yelpaze sallayan Adem Zengin, ortaya çıktı 

Fethullah Gülen’in yelpazecisi olarak bilinen Adem Zengin’in Kazakistan’da Zaman gazetesi için temsilcilik açtığı ve örgütün derneğinde sekreterlik görevinde bulunduğu ortaya çıktı. Zengin, İzmir’de polis ekipleri tarafından yakalandı. 

GÜNDEM 17.12.2021, 17:54
Gülen’in bayılmaması için yelpaze sallayan Adem Zengin, ortaya çıktı 

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in konuşma yaptığı sırada bayılmaması için sık sık yelpaze sallayan ve “yelpazeci” olarak tanınan Adem Zengin, İzmir’de polis ekipleri tarafından yakalandı. İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen 1990’lı senelere ait videolarda sık sık yelpaze sallamasıyla gündem olan Adem Zengin, polis ekiplerinin kadrajına takılmıştı. Uzun zamandır firari olan Zengin’in farklı bir kimlikle İzmir Dokuz Eylül Hastanesi’nde tedavi gördüğü ortaya çıktı. 

Bilgi üzerine harekete geçen ekipler, teknik ve fiziki takip ile şahsın koronavirüs tedavisi gördüğünü ve durumunun ağır olduğunu, entübe edildiğini öğrendi. Tedavinin sonuç vermesi üzerine iyileşme kaydeden Zengin’in taburcu olmasının ardından ise polis tarafından düzenlenen operasyonla “yelpazeci” gözaltına alındı. 



Zaman gazetesinin temsilciliğini yapıyor 

Zengin’in İzmir’de üniversiteden mezun olmasının ardından FETÖ’nün Kazakistan’daki okulunda çalışmak için yurt dışına çıktığı ve örgütle bağlantısını hiç koparmadığı belirtildi. Sonrasında Afrika’ya tayini çıkartılan Adem Zengin hakkında 2018 tarihinde gözaltı kararı verilmişti. Daha sonra Kazakistan’a tekrar geçen şahsın Zaman gazetesinin temsilciliğini yaptığı ve bir dernekte genel sekreterlik görevini yürüttüğü öğrenildi.  

Yorumlar (0)