Gülen'in yeğenlerine 12'şer yıl hapis!

Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 17.07.2019, 16:50
Gülen'in yeğenlerine 12'şer yıl hapis!

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ile Tavus Bin Keysan Gülen, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'şer yıl hapis cezası aldı.

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen, tutuklu bulundukları Sakarya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanıklar Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen'ın avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

FETÖ'nün taktiği olan "inkar" politikası devam ediyor

Esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan Fetullah Gülen'in yeğeni Şamil Gülen, Fetullahçı Terör Örgütünün mahrem yapılanması içinde "asker imamı" olduğu ve bu kapsamda Ankara'ya gelip gittiği yönündeki suçlamayı reddetti. Şamil Gülen, Ankara'ya hastanede yatan babasını ziyaret için geldiğini iddia etti.

GSM hattı üzerinden Genelkurmay Başkanlığıyla yaptığı görüşmelere değinen yeğen Şamil Gülen, 10 yıldır çalıştığı telekomünikasyon firmasında, son 3 yıl askerî hatlardan sorumlu olduğunu, arıza meydana geldiğinde ilgili askerler tarafından arandığını ve arızanın giderilmesi için ekip gönderdiğini iddia ederek, askerlerle yaptığı görüşmelerin bu işle ilgili olduğunu ileri sürdü.

Fetullahçı Terör Örgütünün yayın organlarına abone olduğunu, soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadede dile getirdiğini belirten sanık Şamil Gülen, ByLock kullanmadığını ileri sürdü ve terör örgütü üyeliği suçlamasını da reddetti.

Suçu, yatalak babasına attı!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün elebaşı Fetullah Gülen'in diğer sanık yeğeni Tavus Bin Keysan Gülen ise adına kayıtlı telefonlarla bazı örgüt yöneticilerini aradığı yönündeki suçlamayı reddetti. Sanık Tavus Bin Keysan Gülen, söz konusu telefonları yatalak babası için aldığını, telefonların babası tarafından kullanıldığını ileri sürdü.

Hem sigortaya muhtaç hem de iş icabı Amerikalarda geziyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne bağlı sözde eğitim kurumlarında 2000-2008 arasında babasının ısrarıyla sigortalı olmak için çalıştığını savunan Tavus Bin Keysan Gülen, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyaretlerinin ise iş icabı olduğunu iddia etti.

Sanıkların avukatı, müvekkillerinin örgütün elebaşıyla akrabalıklarından dolayı suçlandıklarını iddia ederek tahliye ve beraatlarını istedi.

Hükmü, müzakere arasından sonra açıklayan Mahkeme Başkanı Şükrü Çağlar, sanıklar Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen'i, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yorumlar (0)