Güleda Cankel'in katilinin ifadesi ortaya çıktı

Isparta'da Güleda Cankel'i öldüren Zafer P.'nin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifade ortaya çıktı.

GÜNDEM 25.11.2019, 22:03
Güleda Cankel'in katilinin ifadesi ortaya çıktı

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel, 18 Kasım'da Isparta'da Zafer P. (19) tarafından öldürülmüştü. Savcılıkta verdiği ifadede Muğla'da yaşadığını ve burada tornacılıkla uğraştığını açıklayan Zafer P., cinayeti işlediğini kabul etti.

Zafer P., Isparta Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde alınan ifadeyi kendisinin verdiğini de onayladı ve ifadesini tekrar ederek Güleda Cankel'i 2015 yılında Muğla'da bir arkadaş ortamında tanıdığını açıkladı. Katil zanlısı, Cankel'in üniversite eğitimi için Isparta'ya yerleştiğini, bundan dolayı da aralarının açıldığını belirtti.

Isparta'ya 15 Kasım'da gelmiş

Zafer P., Güleda Cankel'in Isparta'ya yerleştikten sonra kendisinden ayrıldığını söyledi ve 15 Kasım'da Isparta'ya geldiğini, Güleda Cankel'le konuşmak istediğini ve 2 gün Isparta'da vakit geçirdikten sonra Cankel'in yaşadığı mahalleye geçtiğini açıkladı.

Zafer P, Güleda Cankel'le görüşmesi sırasında olanları "Aramızda hakaret ve yaralama olayları gerçekleşti. Bu olaylara ilişkin emniyette ayrıca ifade verdim. İfade işlemlerinin ardından her ikimiz de serbest bırakıldık. Olay günü 11.30-12.00 sıralarında tekrar tartıştık" ifadeleriyle açıkladı ve Güleda Cankel'in hayatını nasıl sonlandırdığını da detaylarıyla anlattı.

"Geliş amacım Güleda'yla barışmaktı" iddiasında bulundu

Güleda Cankel'in katili, kendisine bir sayfalık mektubu hakkında soruların sorulması üzerine "Ben bu mektubu yaklaşık 2-3 gün önce yazdım. Bu mektubu korkutmak amacıyla Güleda Cankel'e atacaktım. Beni her türlü sosyal medya mecrasından engellediği için mektubu ona atamadım. Isparta'ya ilk geliş amacım Güleda Cankel ile barışmaktı" şeklinde konuştu.

Bir anlık sinirle gözünün döndüğünü, Güleda Cankel'in canına bu yüzden kastettiğini açıklayan Zafer P., "pişmanım" dedi.

Güleda Cankel, Isparta'nın Fatih Mahallesi'nde bulunan bir apartta yaşıyordu ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü'nde birinci sınıf öğrencisiydi.

Yorumlar (0)