Gül'den Aleyna Çakır açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aleyna Çakır cinayeti ve Halil Sezai terörü başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 19.09.2020, 12:18

Müge Anlı'nın programı ile gündeme oturan Aleyna Çakır cinayeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, olayı "çok trajik, üzücü" olarak niteleyerek, soruşturmanın titizlikle ve gizlilikle devam ettiğini, alınacak kararın adalet duygusunu tatmin edeceğine inandığını, söyledi.

Hakim ve savcıların televizyon kanalı ya da sosyal medya hesabının olmadığını, hakim ve savcıların TV programcısı da olmadığını, hukukçuların kararlarıyla konuştuğunu hatırlatan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hakim ve savcının fiile baktığını, böylesine önemli bir konuda yargı sürecini saygıyla ve sabırla beklemek gerektiğini, çünkü savcının hangi delile ulaştığını kimsenin bilmediğini, elinde delil olan kişinin bunu yargı makamlarına vermesinin bir görevi olduğunu söyledi.

Halil Sezai'ye kınama!

Sözde şarkıcı Halil Sezai'nin yaşlı komşusuna karşı işlediği çok sayıda suç ile ilgili de konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Halil Sezai isimli kişinin yaptıklarının asla kabul edilemez olduğunu, Halil Sezai isimli kişiyi şiddetle kınadığını belirterek, soruşturma devam ettiğini, sanat gibi değerli meslekleri icra edenlerin daha birleştirici ve kuşatıcı rol üstlenmesi gerekirken bu tür vandallık sergilemelerinin tasvip edilemeyeceğini ifade etti.

Savcının Halil Sezai denen kişiyi ilk gözaltıdan sonra serbest bırakması ile ilgili olarak ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, savcının ilk ifadeyi alıp serbest bırakmasından sonra söz konusu görüntülerin ortaya çıktığını, görüntülerin derhal dosyaya ek olarak konulup yeniden ifade alındığını ve gereğinin yapıldığını bildirdi.

"Yargı herkese lazım" diyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hakim ve savcının faile değil, fiile ve delillere baktığını anımsattı.

Süresiz nafaka belası

Birkaç ay evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunun büyük mağduriyetler yarattığına dikkat çeken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşündüğünü ifade etti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, nafakanın da belli bir süreye bağlanmasının doğru olacağı kanaatinde olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)