Gri kategorideki terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesinde "gri" kategoride bulunan terör örgütü DHKP/C üyesi Seval Yaprak, Kırklareli'nde yakalandı.

GÜNDEM 14.10.2019, 10:57 14.10.2019, 11:22
Gri kategorideki terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesinde "gri" kategoride bulunan, terör örgütü DHKP/C'nin "illegal alan" ve "silahlı propaganda birliği" sorumlusu Seval Yaprak yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C'nin üst düzey sorumlularından olan ve İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesinde "gri" kategoride bulunan Seval Yaprak'ın sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Şüphelinin eylem yapabileceği ve saklanabileceği alanlarda yoğun çalışma yapan TEM ekipleri, Seval Yaprak'a benzeyen ve tanınmamak için başörtüsü kullanan bir kadının 06 YJY 97 plakalı araçla Edirne istikametine hareket etmesi üzerine takibe başladı.

Otomobilin, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda durduğu sırada operasyon düzenleyen polis ekipleri, Seval Yaprak ve insan kaçakçılığından suç kaydı bulunan bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramada, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Seval Yaprak'ın terör örgütü DHKP/C'nin illegal alan ile silahlı propaganda birliği sorumlusu olduğu ve yakalanacağını anlaması üzerine Edirne üzerinden yurt dışına kaçmaya çalıştığı bildirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)