Gözler Soçi'de! Ortak basın toplantısı bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider birazdan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

GÜNDEM 22.10.2019, 13:28 22.10.2019, 17:52
Gözler Soçi'de! Ortak basın toplantısı bekleniyor

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na, ABD ile varılan mutabakat kapsamında verilen 5 günlük aranın dolmasına saatler kala Rusya'nın Soçi kentinde kritik bir görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından iki liderin birazdan ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 12.45'te Rusya'nın Soçi kentine ulaştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi Uluslararası Havalimanı'nda Krasnodar Valisi Veniamin Kondratyev, Soçi Belediye Başkanı Aleksey Kopaygorodskiy ve Devlet Protokol Müdürü Igor Bogdanov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye'nin Novorossisk Başkonsolosu Fırat Bayar, büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli tarafından karşılandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Rusya'ya geldi.

Erdoğan: Harekâta ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Bu davetin bölgede faydalar sağlayacağına inanıyorum. Yaptığımız çok faydalı görüşmeler oldu. İkili ilişkileri de ele alma fırsatı bulacağız. Barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum." dedi. 

Putin: Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var

Putin ise "Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin, bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, basına açık yapılan kısa konuşmanın ardından Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda bir araya geldi. İkilinin görüşmesi saat 13.28'de başladı.

Yorumlar (0)