Gözler kabineye çevrildi! Tabipler Birliği kapatılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında bugün "Türk Tabipler Birliği kapatılsın" önerisinin ele alınacağı öngörülüyor.  

GÜNDEM 21.09.2020, 08:30
Gözler kabineye çevrildi! Tabipler Birliği kapatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün kabine toplanıyor.

Türkiye'nin gündemine ilişkin meselelerin değerlendirileceği toplantıda; yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu, Libya, Yunanistan ile gerginliğe neden olan Doğu Akdeniz ve Tabipler Birliği'nin durumu görüşülecek. 

Tabipler Birliği'nin durumu, en fazla merak edilen konu başlığı haline geldi. 

Söz konusu toplantıda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türk Tabipler Birliği kapatılsın" önerisinin ele alınacağı tahmin ediliyor. 

Doğu Akdeniz meselesi

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında, Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye ile Yunanistan arasında yükselen tansiyonu azaltmak isteyen Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) çabaları görüşülecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz meselesine ilişkin bulunduğu diplomatik temaslara ilişkin bilgilendirme yapacak. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Karargâhı’nda Türkiye ile Yunanistan'ın şu ana kadar askeri düzeyde gerçekleştirdiği görüşmelere dair bir sunum gerçekleştirecek.

Koronavirüste yeni tedbirler

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıplarının artması sebebiyle ilave önlemlerin alınıp alınmaması değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarına ilişkin şehir bazında bir sunum gerçekleştirecek. 

Bakan Koca, sağlık görevlilerine uygulanmaya başlanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı ile bu konuda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verecek.

Eğitim

Okul öncesi öğrencileri ile birinci sınıf öğrencilerinin bugün itibarıyla yüz yüze eğitim başlaması değerlendirilecek.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında okullarda ne tarz tedbirler alındığına ilişkin bilgilendirme yapacak. 

Libya

Toplantıda Libya'da yaşanan son gelişmeler de masaya yatırılacak.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) lideri Fayiz es-Serrac'ın istifa edeceğini duyurmasının ardından söz konusu hükümet ile gerçekleştirilecek olan yeni görüşmelerin takvimi belirlenecek.

Yorumlar (0)