Gözler Kabine Toplantısı’nda: Gündem yapılandırma paketi

Bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında, Türkiye ve dünya gündemine dair birçok konu ele alınacak. Bu konular içerisine en merak edilen borç yapılandırmasının da ayrıntıları belli olacak.

GÜNDEM 23.01.2023, 09:23 23.01.2023, 21:08
Gözler Kabine Toplantısı’nda: Gündem yapılandırma paketi

Milyonlarca vatandaşın gözü, bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik edeceği Kabine Toplantısı’na çevrilmiş durumda. Borç yapılandırmasının ayrıntıları, Kabine Toplantısı’nın sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

En kapsamlı yapılandırma paketi

Bu noktada, 31 Aralık 2022 gününe kadar devlete olan bütün borçlar tekrar yapılandırılacak.

Söz konusu yapılandırma paketinde, firmaların SGK tarafından takip edilen sigorta primleri, stok affı, matrah-vergi artırımı, cari ve kasa hesap düzeltmesi ile vergi alacakları gibi düzenlemeler bulunuyor.

Öğrenim kredileri ve belediyelerde bulunan borçlarda yapılandırma çerçevesi içerine alınacak. Yapılandırmanın, trafik cezaları, motorlu taşıt vergileri ve Maliye'ye olan vergi borçları da içerisine alması bekleniyor.

Bütün bu detaylar, Kabine Toplantısı’nın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Dış politikada konu: İsveç

Öte yandan, Anayasa değişiklik teklifi adına Meclis çalışma takvimi incelenecek. Anayasa Komisyonu'nda düzenlenecek görüşmelerin ardından takip edilecek yol haritası oluşturulacak.

Dış politikada ise, Stockholm ve Ankara hattında meydana gelen olaylar ele alınacak.

Son dönemlerde Türkiye karşıtı gerçekleştirilen

Yorumlar (0)