Gözler kabine toplantısında: 1 Mayıs için 3 gün formülü ele alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün kabine toplanacak. Kabine toplantısının ana gündem maddesi Ramazan Bayramı'nın ardından ilk normalleşme adımları olacak. Kabinede, ayrıca 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilmesi ile 1 Mayıs'la beraber hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 güne uzatılması değerlendirilecek. 

GÜNDEM 27.04.2020, 09:14 27.04.2020, 09:17
Gözler kabine toplantısında: 1 Mayıs için 3 gün formülü ele alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 5'inci dijital kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesi yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler ile normalleşme döneminde atılacak adımlar olacak. 

Kabine toplantısında, okullarda 30 Nisan günü sona erecek olan uzaktan eğitime devam edilmesi ve Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile beraber hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının 3 gün olarak uygulanması formülü değerlendirilecek. 

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı gevşetilecek mi?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilmesinin yanı sıra 16 bakanlık tarafından hazırlanan normalleşme eylem planları tüm ayrıntılarıyla ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında gelinen son duruma ilişkin bilgileri paylaşacağı toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sokaktaki yansımaları ile önlemlere uyum hususunda 31 kentten gelen istatistiklere ilişkin brifing verecek.

Üç aşamalı olarak hayata geçirilmesi planlanan "normalleşme adımları" ile alınması beklenen yeni önlemler de kabinenin bir diğer gündem maddesi olacak. Başta tarım, turizm ve sanayi olmak üzere 3 önemli sektörde hayata geçirilecek normalleşme senaryoları değerlendirilecek. 

Uzaktan eğitime devam edilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf geçme, sınav takvimi, uzaktan eğitimin sonuçları, mezuniyetler ve önümüzdeki döneme ilişkin hazırlıklar hususunda bilgi verecek.

Önlemler dâhilinde 30 Nisan gününe kadar uzaktan eğitim kararı verilen okullarda bu sürecin uzatılması ele alınacak. İlk, orta ve liselerde uzaktan eğitime devam edileceği düşünülüyor.

AVM'ler açılacak mı?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayılarının az olduğu küçük şehirlerde alışveriş merkezlerinin ve restoranların kademeli olarak açılacağı tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı’na kadar geçecek iki aylık zaman diliminde sahada mevcut olan duruma göre normalleşmenin ulaştırma, eğitim ve sağlık alanında kademeli olarak genişletilmesi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) öncesindeki zamana dönülmesi planları da kabine toplantısında konuşulacak.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mayıs ayı sonundan başlayarak normalleşeceği düşünülen turizm sezonunda otellerde hayata geçirilecek kurallar, odaların belli süre boş bırakılması, açık büfeye son verilmesi, tesislerdeki yeni hijyen koşulları ve hazırlıkları devam çalışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a brifing verecek.

Yorumlar (0)