Gözler Kabine Toplantısı'nda: İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabine Toplantısı'nda gündemin sıcak konuları masaya yatırılacak. İşte Kabine Toplantısı'nda ele alınacak konular...

GÜNDEM 12.12.2022, 09:31 12.12.2022, 22:30 Hakan Öksüz
Gözler Kabine Toplantısı'nda: İşte masadaki konular

Yeni hafta başlarken Türkiye'nin gündemi bir hayli yoğun. Güney sınırlardaki terör varlığını sonlandırmak için başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı devam ediyor. Yeni yıl yaklaşırken asgari ücretin ne kadar olacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde gündemdeki önemli konular masaya yatırılacak. Beştepe'de yapılacak Kabine Toplantısı'nda Türkiye'nin çözülmeyi bekleyen sorunları ele alınacak.

Asgari ücret konusu masaya gelecek

Saat 15.30'da başlaması beklenen Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak ana konu başlığı ekonomi olacak. Merkez Bankası tarafından alınacak yeni kararlarla birlikte ekonomi politikasında izlenecek yol konuşulacak. 14 Aralık'ta yapılacak ikinci asgari ücret toplantısı öncesi beklentiler ele alınacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gerçekleştirilecek toplantılarda işveren ve işçi temsilcilerinin teklifleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunulacak.

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler ele alınacak

Kabine Toplantısı'nda ele alınacak konu başlıklarından biri de çalışma hayatıyla ilgili yasal düzenlemeler olacak. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu gündeme gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ay sonunda Meclis'e getirilecek EYT teklifi ile ilgili bilgilendirme yapacak. Öte yandan kadro bekleyen personeller ile geçici işçilerin durumu da masaya yatırılacak.

Terörle mücadele masada

Terörle mücadele kapsamında başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı'ndaki son durum da gündeme gelecek. Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde sürdürülen operasyonlar ele alınacak. Bunların dışında Türkiye'yi de ilgilendiren uluslararası meseleler konuşulacak. Ukrayna-Rusya savaşının gidişatı, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelik süreci ve Yunanistan'ın son hamleleri konu edilecek. Toplantının ardından kameraların karşısına geçecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşülen konularda alınan kararları açıklayacak.

Yorumlar (0)