Gözler Kabine Toplantısı'nda: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarında ara zam, ekonomideki son gelişmeler, bayram tatilinin süresi ve kritik NATO Zirvesi… Kabine Toplantısı milyonları yakından ilgilendiren önemli başlıkları ile bugün toplanacak. Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarında olacak...

GÜNDEM 27.06.2022, 09:19 27.06.2022, 21:26
Gözler Kabine Toplantısı'nda: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, başta ekonomi gündemi olmak üzere bir araya geliyor.

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak olan toplantıda, asgari ücrete ara zam uygulanıp uygulanmayacağı kesinlik kazanacak. Taraflarla görüşmelerine devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, konuyla ilgili kabineye bir sunum yapacağı aktarıldı. Asgari ücretliye ara zam kararı çıkması halinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek ve yapılacak zam oranı kesinlik kazanacak.

Enflasyon oranında fark alacak olan emekli ve memura, daha fazla zam yapılıp yapılmamasının da Kabine gündeminde olması bekleniyor.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kabinede Kurban Bayramı tatilinin süresi de görüşülecek. 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor.

Aynı hafta içinde Cuma günü ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle resmi tatil. Bu sebeple "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" diye merak ediliyor.

Enflasyonla mücadele ve önlemler

Kabine toplantısında ayrıca fahiş fiyat artışları ve enflasyonla mücadele de masada olacak. Son ekonomik veriler kapsamında atılacak yeni adımlar görüşülecek.

NATO zirvesi hazırlıkları

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı NATO zirvesi öncesindeki hazırlıklar da görüşülecek.

Yorumlar (0)