Gözaltına alınan Çiftlik Bank sanığı 'Tosuncuk'un avukatından açıklama

Brezilya'da Türk yetkililere teslim olmasının ardından Türkiye’ye akşam saatlerinde getirilen “Çiftlik Bank” sanığı Mehmet Aydın, gece saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.  

GÜNDEM 04.07.2021, 08:20 05.07.2021, 10:55
Gözaltına alınan Çiftlik Bank sanığı 'Tosuncuk'un avukatından açıklama

Binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan ve interpol tarafından uzun bir süredir kırmız bültenle aranan “Çiftlik Bank” sanığı Mehmet Aydın, Brezilya’da Türk makamlara teslim oldu ve dün gece saatlerinde Türkiye’ye getirildi.

4 gün gözaltına tutulacak

Brezilya'da önceki gün Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu yetkililerine teslim olan Çiftlik Bank kurucusu ve söz konusu davanın bir numaralı sanığı olan Mehmet Aydın, dün akşam 22.06 sıralarında tarifeli uçakla birlikte İstanbul’a getirildi. Firari şüpheli Mehmet Aydın, sağlık kontrolünün ardından hakkındaki soruşturma dosyalarına yönelik İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısına bir ifade verdi. 

İstanbul Emniyetine getirildi

40 dakikalık savcılık ifadesinden sonra Sanık Mehmet Aydın, 4 gün boyunca gözaltında tutulacağı İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi 

Emniyetteki işlemleri devam ediyor

Türkiye'nin talebiyle Brezilya'dan sınır dışı edilen ve ardından İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alınan Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın'ın, emniyetteki işlemleri devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde, 3 avukatıyla birlikte öğle saatlerinde bir görüşme yapan Aydın'ın, yarın sağlık kontrollerinden sonra ifadesinin alınmaya başlanacağı açıklandı. Ayrıca Mehmet Aydın'ın beraberinde getirdiği belgelerin incelenmesinin sürdüğü bildirildi.

Avukatından iddialara yalanlama

Emniyetteki işlemleri devam eden Mehmet Aydın'ın avukatı Fatih Kuş, Mehmet Aydın'ın aile baskısı sebebiyle teslim olduğuna yönelik iddialara açıklık getirdi. Müvekkilinin şu ana kadar ifade vermediğini belirten Kuş, 'aile baskısı sebebiyle teslim oldu' şeklinde çıkan iddiaları yalanladı. Aydın'ın İfadesinden önce herhangi bir açıklama yapılmayacağını belirten Fatih Kuş, "Müvekkilim, henüz ifadesini vermedi, zaten ifade verince hepsine açıklık getirecek. Daha sonra basın açıklaması yapacağız" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

75 bin yıla kadar hapis talebi

Çiftlik Bank sanığı Mehmet Aydın, 'kooperatif kurma yoluyla insanları aldatma', 'elektronik ödeme sistemleriyle hırsızlık yapma', 'suçunu finans etmek üzere organizasyon kurma', 'vergi yasasının ihlali', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' gibi suçlarla aranıyordu. Sanık Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis talep ediliyor.

132 bin 222 kişiyi 1 milyar 139 milyon TL dolandırdı

'Çiftlik Bank' adıyla hayata geçirdiği sistem ile birlikte 2018’de 132 bin 222 kişiyi 1 milyar 139 milyon TL dolandırarak ortadan kaybolan ve uluslararası kapsamda kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da 1 Temmuz Perşembe günü Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğuna teslim olmuştu. 

Yorumlar (0)